ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένοι τζίροι στα καταστήματα ειδών διατροφής στον Βόλο λόγω …διακοπών

μειωμένοι-τζίροι-στα-καταστήματα-ειδ-399815

Λιγότερη κίνηση τον Αύγουστο, που λειτουργούν στην πόλη

Μειωμένη κίνηση σημειώνεται τον Αύγουστο στα καταστήματα, που πωλούν είδη διατροφής, με την καθοδική πτώση του τζίρου να αποδίδεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στη μετακίνηση των καταναλωτών στις τουριστικές περιοχές. Η υποτονική κίνηση του Αυγούστου είναι σύνηθες φαινόμενο για τα τοπικά καταστήματα, όπως αναφέρουν επαγγελματίες, αναφερόμενοι στην τουριστική σεζόν που μονοπωλεί το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εικόνα είναι λίγο ώς πολύ η ίδια στα καταστήματα της πόλης, με τις τουριστικές περιοχές, όπου παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού, να παρουσιάζουν την ανάλογη αύξηση του τζίρου.

Σύνηθες χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο φαινόμενο ο Νίκος Πριονάς, ιδιοκτήτης γαλακτοπωλείου, ο οποίος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «ελάχιστος κόσμος κυκλοφορεί στην αγορά, πραγματοποιώντας μικρής κλίμακας ψώνια». Η θερινή περίοδος ευνοεί τις εύκολες διατροφικές λύσεις, φρούτα και σαλάτες, με αποτέλεσμα να σημειώνεται μείωση στην κατανάλωση των υπόλοιπων ειδών διατροφής, υπογραμμίζει ο ίδιος. «Ο Αύγουστος παρουσιάζει ανέκαθεν τη συγκεκριμένη εικόνα, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί τον ερχόμενο μήνα, που επιστρέφουν οι καταναλωτές από τις διακοπές τους» υπογραμμίζει.

Για μειωμένη κίνηση κάνει λόγο και ο Πρόδρομος Χριστοφορίδης, ιδιοκτήτης μάρκετ, ενώ προσθέτει ότι «κάποιοι φεύγουν για διακοπές, ενώ οι υπόλοιποι πηγαίνουν περιφερειακά για μπάνιο, επιλέγοντας για τη διατροφή τους είτε το πρόχειρο φαγητό, είτε τις σαλάτες και τα φρούτα. Κατά συνέπεια, η κίνηση στα μάρκετ είναι περιορισμένη το συγκεκριμένο διάστημα και περιμένουμε να ξεκινήσει από το τέλος του μήνα» σημείωσε.

Μειωμένη και η κατανάλωση κρέατος τον Αύγουστο, με τον πρόεδρο των κρεοπωλών Αντώνη Κανελλόπουλο να τονίζει από την πλευρά του ότι «τον Αύγουστο αυξάνεται η κίνηση για τους επαγγελματίες, που ασχολούνται με τη χονδρική σε τουριστικά μαγαζιά, αλλά η κίνηση στη λιανική είναι μειωμένη. Ακόμη και ο Σεπτέμβριος είναι δύσκολος μήνας σε κατανάλωση, γιατί ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον έξοδα, φροντιστήρια, σχολικά κ.λπ., αλλά το επόμενο διάστημα αναμένουμε να ανέβει σταδιακά η κατανάλωση», είπε.

Για εικόνα έντονης κίνησης και πληρότητας μιλά, τέλος, ο Θανάσης Μπαρούτας, πρόεδρος των επαγγελματιών της Ζαγοράς, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχει πληρότητα σε μαγαζιά και καταλύματα, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με τα ενθαρρυντικά μηνύματα που καταφθάνουν. Οι περιοχές της Ζαγοράς και του Πηλίου γενικότερα εντάσσονται στους τουριστικούς προορισμούς και κατά συνέπεια είναι λογικό να παρατηρείται κίνηση όσο διαρκεί η σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου