ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγουν πανιά για τη «Φλόγα»

ανοίγουν-πανιά-για-τη-φλόγα-400933

Ιστιοπλοϊκή δράση στον Πλατανιά για την ενίσχυση του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες

Δεκάδες φίλοι της ιστιοπλοΐας αναμένεται να συμμετάσχουν στην πλεύση αγάπης, που διοργανώνεται για καλό σκοπό το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου και στόχο την οικονομική ενίσχυση της «Φλόγας».

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η ιστιοπλοϊκή εκδήλωση αγάπης δεν έχει διαγωνιστικό, αλλά αμιγώς φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα ενισχύσουν τον αγώνα ζωής του συλλόγου, που έχει ως αποδέκτες τα παιδιά που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες και τα μέλη των οικογενειών τους.

Μια μεγάλη αγκαλιά άνοιξαν ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πλατανιά «Η Σηπιάδα» σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Βόλου Ανοιχτής Θαλάσσης (ΙΟΒΑΘ) και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη «Φλόγα».

Την προηγούμενη των εκδηλώσεων στήριξης της «Φλόγας», την Παρασκευή 30 Αυγούστου στις 8 το βράδυ θα παρουσιαστεί στον Πλατανιά το βιβλίο του Βολιώτη ναυπηγού Γρηγόρη Καρταπάνη, με τίτλο «Ναυπηγικές αναφορές και ναυάγια στα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη», το οποίο συνδέεται με το θαλασσινό στοιχείο και τοπική παράδοση αιώνων.

Αναφερόμενη στην παραπάνω πρωτοβουλία, η υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας Ντίνα Τριανταφύλλου υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι είναι συγκινητική η αγάπη του κόσμου και κάθε πρωτοβουλία στήριξης δίνει φτερά στη «Φλόγα» για να συνεχίσει το πολυεπίπεδο έργο της. «Οσα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη, υποστηρίζονται από τη «Φλόγα». Ακόμη και κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, γινόμαστε πάντα αποδέκτες της αγάπης του κόσμου και των φορέων», τόνισε.

Ο κουμπαράς αγάπης, που θα υπάρχει στην εκδήλωση, θα στηρίξει το έργο της «Φλόγας», ενώ, όπως αναφέρει η πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πλατανιά Γωγώ Σταθαράκου, η ίδια η περιοχή αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη διοργάνωση. «Επειδή ο Πλατανιάς συγκεντρώνει αρκετά ιστιοπλοϊκά, σκεφτήκαμε να κάνουμε μια εκδήλωση για να επικοινωνήσουμε το άθλημα και να ενισχύσουμε τη «Φλόγα»» είπε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πλεύση αγάπης «δεν έχει χαρακτήρα επίσημου αγώνα. Είναι μια συγκέντρωση φίλων με ιδιωτικά ιστιοπλοϊκά, που πραγματοποιείται για την ενίσχυση της «Φλόγας»».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου