ΤΟΠΙΚΑ

Γευστικά πηλιορείτικα …ζυμώματα – Οι πίτες είχαν την τιμητική τους

γευστικά-πηλιορείτικα-ζυμώματα-ο-402147

Πλήθος κόσμου στη γιορτή τοπικών προϊόντων, που διοργανώθηκε στη Συκή

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην εκδήλωση με τίτλο «Του Πηλίου τα ζυμώματα…της Συκής τα ανταμώματα», που περιελάμβανε διαγωνισμό καλύτερης πίτας, βραβεία, γευσιγνωσία, παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα και λαϊκό γλέντι με ορχήστρα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» και ο φορέας Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» συνεργάστηκαν για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, που συγκέντρωσε πολύ κόσμο.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι πηλιορείτικες πίτες και ο διαγωνισμός που συγκέντρωσε τριάντα περίπου συμμετοχές, άνδρες και γυναίκες, που παρουσίασαν τις γευστικές τους δημιουργίες σε επιτροπή ειδικών, οι οποίοι επιβράβευσαν τις καλύτερες προσπάθειες. Την πρώτη θέση στον διαγωνισμό πίτας κατέλαβε η Αναστασία Κόλλα, τη δεύτερη η Βασιλική Κουτσίκου και την τρίτη η Μαρία Σταθάκη.

Η εκδήλωση σημείωσε μεγάλη επιτυχία, ενώ όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Ευδοκία Παπαμαρκάκη, αντιπρόεδρος του νέου ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης», η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών. Στόχος της εκδήλωσης είναι «να αναδείξουμε τη χειροποίητη πίτα και να συμβάλλουμε στη διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Θέλουμε να καθιερώσουμε τη συγκεκριμένη διοργάνωση, για να αποτελέσει σημείο αναφοράς και τα επόμενα χρόνια» είπε.

Χαιρετισμό απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης» Ευστάθιος Μπουρσιάκης, ενώ την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης, τις προοπτικές και τους στόχους του Συλλόγου ανέπτυξε η αντιπρόεδρος Ευδοκία Παπαμαρκάκη.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικού Συλλόγου Συκής «Γεώργιος Ρηματισίδης», Πολιτιστικού Συλλόγου Αργαλαστής «Τα Σπάλαθρα», Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, Συλλόγου Φίλων Νέων Αγίου Γεωργίου Φερών.

Η εκδήλωση έκλεισε με λαϊκό πηλιορείτικο πανηγύρι με την παραδοσιακή ορχήστρα, στην οποία συμμετείχαν οι μουσικοί Νίκος Κερασιώτης κλαρίνο, Φανή Μπαρμπή τραγούδι, Γιάννης Σκαμπαρδώνης βιολί, Κωνσταντίνος Μούτος λαούτο, τραγούδι και Αναστασία Λύτρα κρουστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου