ΤΟΠΙΚΑ

Μαγείρεψε στο Ανήλιο η Βολιώτισσα γκουρού της γεύσης

μαγείρεψε-στο-ανήλιο-η-βολιώτισσα-γκο-404005

Η Ελένη Ψυχούλη επίσημη προσκεκλημένη στην τριήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η τριήμερη έκθεση τοπικών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκε στο Ανήλιο, με επίσημη προσκεκλημένη τη διάσημη Ελένη Ψυχούλη, γκουρού της γεύσης και της γαστρονομίας. Η όγδοη διοργάνωση του Εκπολιτιστικού, Τουριστικού και Αγροτικού Συλλόγου Ανηλίου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με κατοίκους του χωριού και συνδιοργανωτή τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ντόπιους, αλλά και επισκέπτες, γεμίζοντας την κεντρική πλατεία του χωριού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι παραδοσιακές τηγανίτες με μέλι, το σπετζοφάι και άλλες τοπικές νοστιμιές είχαν την τιμητική τους, με τη Βολιώτισσα σεφ να συμμετέχει με χαρά στη διαδικασία της παρασκευής μαζί με τις γυναίκες του χωριού, οι οποίες επέδειξαν τις μαγειρικές τους ικανότητες, παρουσιάζοντας ξεχωριστά πιάτα, που εντυπωσίασαν.

Η διοργάνωση θεσμός περιελάμβανε παλιές φωτογραφίες που συνέλεξε με πολύ μεράκι η Πηνελόπη Γερμάνη, τοπικά προϊόντα, διαγωνισμό μαγειρικής, μουσική και λαϊκό γλέντι, στο οποίο συμμετείχαν οι πάντες.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Καρτσιώτη, ο οποίος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συμμετοχή του κόσμου και την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Ελένη Ψυχούλη για την ανταπόκρισή της στην πρόσκληση του συλλόγου.

«Κάθε χρόνο η διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερο κόσμο και το γεγονός αυτό μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε την προσπάθεια προβολής των τοπικών προϊόντων, φρούτα, μέλι, λουλούδια κι ό,τι παράγει ο τόπος μας» είπε ο κ. Καρτσιώτης.

Εδέσματα με βαθιές ρίζες στην πηλιορείτικη γαστρονομία, όπως τα μανιτάρια στον φούρνο, η γεμιστή σπλήνα, ο μπακλαβάς και πολλά ακόμη, πρωταγωνίστησαν στη φετινή διοργάνωση και απέσπασαν τα εύσημα των παριστάμενων.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων της 8ης έκθεσης τοπικών προϊόντων που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Ανηλίου τελείωσε με μια αξέχαστη λαϊκή βραδιά γεμάτη όμορφα τραγούδια και ατελείωτο κέφι, αλλά και την υπόσχεση ότι και η επόμενη διοργάνωση θα είναι εξίσου επιτυχημένη.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού, Τουριστικού και Αγροτικού Συλλόγου Ανηλίου υπογράμμισε ότι διανεμήθηκαν στον κόσμο πεντακόσια πιάτα με τοπικές νοστιμιές και προσέθεσε ότι «συνεχώς προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου