ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Δράσεις συνεργασίας στην Σκόπελο

δράσεις-συνεργασίας-στην-σκόπελο-432975

Δίαυλο επικοινωνίας με τους αλλοδαπούς κατοίκους του νησιού ανοίγει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης

Ομόφωνη απόφαση για τη δημιουργία application του Δήμου Σκοπέλου με στόχο την επικοινωνία όλων των κατοίκων του νησιού ελήφθη στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης με τους αλλοδαπούς πολίτες που κατοικούν και δραστηριοποιούνται στο νησί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στον χώρο του Ξενία με σκοπό τη γνωριμία, την ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία με τους αλλοδαπούς κατοίκους του νησιού.

Υπεύθυνες για την επικοινωνία και την οργάνωσή τους ορίστηκαν οι νεοεκλεγείσες δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Σάββα και Ιωάννα Ευσταθίου, οι οποίες θα αναλάβουν να έρθουν σε επαφή με τους αλλοδαπούς κατοίκους του νησιού, θέλοντας να μάθουν τις ιδέες, τις προτάσεις, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Την ομάδα που θα συσταθεί από την 1η Σεπτεμβρίου θα πλαισιώνουν επίσης οι Ιωάννα Ροποτού και Τζένη Βαζαίου.

Η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής για την επικοινωνία των πολιτών του νησιού, θα συμβάλει αποφασιστικά, όπως υπογραμμίστηκε, στη συγκέντρωση προτάσεων και ιδεών που θα προτείνονται προς υλοποίηση, θα γίνεται ενημέρωση για τα έργα και θα ανακοινώνονται οι προγραμματισθέντες δράσεις.

Επίσης θα υπάρχει ένα πλάνο με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων από κάποιους χορηγούς, που θα συμβάλουν στην κάλυψη σημαντικών αναγκών του νησιού.

Παρεμβάσεις σε καίριους τομείς

Στη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε ότι στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι η δημιουργία Νομικών Προσώπων που θα έχουν ως σκοπό την κάλυψη δυο μεγάλων τομέων. Ο ρόλος τους θα είναι κοινωνικός (κοινωνική πολιτική, θέματα που αφορούν σε ΑΜΕΑ, επιδόματα κ.λπ. και παράλληλα στους τομείς πολιτισμού, αθλητισμού, περιβάλλοντος.

Συγκεκριμένα θα συγκροτηθούν επιτροπές στις οποίες θα συμμετέχουν και οι αλλοδαποί πολίτες και θα διοργανώνονται εκδρομές εργασίας, στις οποίες οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν με έξοδα του Δήμου σε ακρογιαλιές και στο τέλος μιας ευχάριστης, δημιουργικής και ψυχαγωγικής εκδρομής, θα αναλαμβάνουν να τις καθαρίζουν.

Στη διάρκεια της παραπάνω συνάντησης προτάθηκε στους αλλοδαπούς κατοίκους του νησιού να δηλώσουν τα επαγγέλματά τους, ώστε να αξιοποιηθούν πάνω σε τομείς που αφορούν το αντικείμενο τους, ενώ επισημάνθηκε ότι θα υπάρχει αρμονική συνεργασία και συνεχής στήριξη του Δήμου σε όλες τις προσπάθειες και δράσεις τους.

Επίσης ζητήθηκε από τη Jill Somer να αποφασίσει πότε επιθυμεί να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στον χώρο της (Skopart), για την ενημέρωση και την συνεργασία του Δήμου στις δράσεις που διοργανώνονται.

Κοινές δράσεις και ευχαριστήρια μέρα

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν ότι για πρώτη φορά θα υπάρξει συνεργασία και των τριών νησιών των Βορείων Σποράδων, με σκοπό την προώθηση κοινών στόχων και την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήραν οι αλλοδαποί πολίτες της Σκοπέλου, οι οποίοι ανέφεραν κάποια προβλήματα στα οποία πιστεύουν ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση, όπως είναι η σύνδεση των τριών νησιών και η αξιοποίηση του αεροδρομίου της Σκιάθου, η ενημέρωση των παιδιών και των νέων για την ανακύκλωση ώστε να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση κλπ.

Τέλος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης ανακοίνωσε ότι θα καθιερωθεί μια ευχαριστήρια μέρα για όλους τους αλλοδαπούς που κατοικούν στο νησί μας. Θα διοργανώνεται κάθε χρόνο μια εκδήλωση με σκοπό την επιβράβευση όλων όσων προσφέρουν κοινωνικό έργο με ομιλίες, δώρα και βραβεία.

Αυτό θα αποτελέσει έναν «ελάχιστο φόρο τιμής για την ανιδιοτελής προσφορά τους, η οποία πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση όλων των κατοίκων της Σκοπέλου» όπως υπογράμμισε.

Συνάντηση με αθλητικό όμιλο

Πρόσφατα νεοεκλεγείς δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης συναντήθηκε με το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου.

Συζητήθηκαν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Αθλητικός Όμιλος καθώς και τα προβλήματα υποδομών των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Το Δ.Σ. του Αθλητικού Ομίλου ενημερώθηκε για την σύσταση δυο Νομικών Προσώπων του Δήμου, το ένα εκ των οποίων θα ασχολείται με τον τομέα του Πολιτισμού – Αθλητισμού – Περιβάλλοντος. Στο Νομικό Πρόσωπο θα συμμετέχει εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και άμεση ενημέρωση.

Τέλος, τονίστηκε ότι η Σκόπελος είναι το νησί δυο ολυμπιονικών, του μαραθωνοδρόμου Αγνώντα ή Αγνών και του κωπηλάτη Νίκου Σκιαθίτη, γεγονός που δίνει το έναυσμα για τη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών δρωμένων, μαζί με τα «Πετράλεια», που θα συνδράμουν στην παγκόσμια προβολή του νησιού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου