ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση 10χρονης Βολιώτισσας με μαθηματικό μυαλό

διάκριση-10χρονης-βολιώτισσας-με-μαθημ-462330

Σημαντική διάκριση απέσπασε η Βολιώτισσα Ιωάννα Τσολάκη, μαθήτρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Διμηνίου, η οποία κατετάγη τρίτη κατά σειρά επιτυχίας στη δεύτερη και τελική φάση «Υπατία» του 3ου πανελληνίου μαθητικού διαγωνισμού αστρονομίας και διαστημικής Δημοτικού, αποσπώντας το 3ο βραβείο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο διαγωνισμός διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (κτίριο Ματσάγγου) και συμμετείχαν 23 μαθητές από τους οποίους πέτυχαν οι 17.

Η 10χρονη μαθήτρια φοίτησε με μεγάλη επιτυχία φέτος στην 1η τάξη της χειμερινής σχολής αστρονομίας που λειτουργεί η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου από το 2011, και προήχθη στη 2η τάξη για το επόμενο έτος.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τη χαρισματική Ιωάννα, κόρη των εκπαιδευτικών Ευαγγελίας Βούλγαρη και Σάββα Τσολάκη, η οποία έχει έφεση στη φυσική, τα μαθηματικά και την πληροφορική και επιθυμεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες στο μέλλον.

Με την προτροπή των γονέων της άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο της επιστήμης, συμμετέχοντας στα μαθήματα της Εταιρείας Αστρονομίας, ενώ όπως επισημαίνει «μου αρέσει η αστρονομία ως επιστήμη γιατί προσφέρει γνώση».

Η επιτυχής συμμετοχή της στον πανελλήνιο διαγωνισμό δεν αποτέλεσε έκπληξη για την ίδια, ενώ όπως επισημαίνει «αισθάνθηκα πολύ χαρούμενη που κατάφερα να φτάσω σε αυτό το σημείο και νιώθω υπερήφανη για τον εαυτό μου».

Ονειρο και στόχος της είναι «να συνεχίσω τα μαθήματα και του χρόνου στη σχολή αστρονομίας» όπως επισημαίνει, ενώ προσθέτει ότι στο πεδίο των επιστημονικών ενδιαφερόντων της είναι «η φυσική και τα μαθηματικά».

Η νεαρή μαθήτρια έχει το βλέμμα στραμμένο στη μάθηση και τη γνώση, ενώ η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο του 11ου πανελληνίου συνεδρίου ερασιτεχνών αστρονόμων, που διοργανώνει η Εταιρεία για δεύτερη φορά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου