ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός στον κλάδο των ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων στη Μαγνησία

προβληματισμός-στον-κλάδο-των-ιδιοκτ-465019

Κατώτερα των προσδοκιών των ιδιοκτητών τα ποσοστά πληρότητας μέχρι στιγμής

Προβληματισμός στον κλάδο των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων στη Μαγνησία, λόγω της χαμηλής τουριστικής κίνησης που σημειώνεται στα μέσα του Ιουνίου και συνεπάγεται ανάλογα ποσοστά πληρότητας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Περίοδο ύφεσης βιώνουν οι ιδιοκτήτες των 450 καταλυμάτων που λειτουργούν με άδεια του ΕΟΤ στη χερσαία Μαγνησία, με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Μαγνησίας και πρόεδρο της Ομοσπονδίας της Θεσσαλίας Θανάση Σπύρου να δηλώνει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Δεν υπάρχουν οι αναμενόμενες κρατήσεις, σύμφωνα με τα δεδομένα της περσινής χρονιάς».

Ο ίδιος αντιμετωπίζει με «συγκρατημένη αισιοδοξία» την κατάσταση, ενώ υπογραμμίζει ότι «η ροή των κρατήσεων είναι καλή για Ιούλιο – Αύγουστο, σε γενικές γραμμές, αλλά μέχρι τώρα δεν πήγαμε καλά, αν εξαιρέσουμε τις μέρες των αργιών και τα τριήμερα. Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρχει υψηλή πληρότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα και τον Σεπτέμβριο, για να καλυφθούν τα κενά» είπε.

Η συρρίκνωση της σεζόν σε δύο μόλις μήνες και οι δυσβάσταχτες υποχρεώσεις των επαγγελματιών λειτουργούν ανασταλτικά για τους επαγγελματίες του κλάδου, που διατηρούν σε ισχύ τα κοινά αιτήματα που διατυπώνονται πανελλαδικά.

Παραθέτοντας τα προβλήματα των μελών του κλάδου ο κ. Σπύρου υπογράμμισε ότι παραμένουν τα κοινά αιτήματα για μείωση της φορολογίας, βελτίωση των υποδομών σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως η θέσπιση πλαισίου λειτουργίας για τα ενοικιαζόμενα μέσω air bnb. «Πρέπει να θεσπιστεί ένας κανόνας, ένας κανονισμός λειτουργίας, πρέπει να ισχύσουν κάποιοι περιορισμοί στα ακίνητα που μισθώνονται μέσω air bnb» είπε.

Κλείνοντας ο Θανάσης Σπύρου υπογραμμίζει ότι ευχή και προσδοκία όλων είναι να ενισχυθούν οι δείκτες της τουριστικής κίνησης και να τονωθούν τα ποσοστά πληρότητας που είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά για τους επαγγελματίες στην έναρξη της φετινής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου