ΤΟΠΙΚΑ

Γυρίσματα στο παλιό καφενείο στην πλατεία του Λαύκου

γυρίσματα-στο-παλιό-καφενείο-στην-πλα-465061

Τηλεοπτικά συνεργεία από Ελλάδα και εξωτερικό στο αγαπημένο στέκι του Παπαδιαμάντη

Τον γύρο του κόσμου κάνει το ιστορικό καφενείο του Λαύκου, το πιο παλιό στην Ελλάδα, που λειτουργεί αδιάκοπα από το 1785. Τηλεοπτικά συνεργεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό επισκέπτονται το παλιό καφενείο, που έχει αξία μουσειακού χώρου, καθώς διαφυλάττει την παράδοση αιώνων. Πολλοί οι διάσημοι θαμώνες και μόλις προχθές απόλαυσαν τον καφέ τους στον ιστορικό χώρο οι γνωστοί ηθοποιοί Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Καβογιάννη και Μιχάλης Μητρούσης, που είναι λάτρεις της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το αγαπημένο στέκι του Παπαδιαμάντη και πολλών ακόμη εμβληματικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων, της τέχνης, της πολιτικής και του πολιτισμού, που έχει παρουσιαστεί από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «ταξιδεύει» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ενώ πρωταγωνίστησε σε έκθεση στις Βρυξέλλες με θέμα τα παραδοσιακά καφενεία της Ελλάδας.

Διάσημοι και μη, ντόπιοι και επισκέπτες κάθονται στα τραπεζάκια του ιστορικού καφενείου το οποίο επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες η Κατερίνα Καραβάτου και οι συνεργάτες της από την τηλεοπτική «Φωλιά των Κου Κου» και τα πλάνα αναμένεται να προβληθούν προσεχώς από τη συχνότητα του Star. Η πολυμελής ομάδα πραγματοποίησε λήψεις στον Λαύκο, το περίφημο ηλιοβασίλεμα και τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού με επίκεντρο το καφενείο των διασήμων.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Μανώλης Φορλίδας, ιδιοκτήτης του παλιού καφενείου, ο οποίος συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και εκπροσωπεί την όγδοη γενιά στην επιχείρηση, το ενδιαφέρον είναι διαρκές και προέρχεται από κάθε γωνιά της Γης, από Ευρώπη και Αμερική. «Μου έχουν φέρει δημοσιεύματα από την Αγγλία και την Αμερική, μου έχουν στείλει εφημερίδες από το εξωτερικό, που γράφουν για το καφενείο» είπε.

Τηλεοπτικά και διαδικτυακά αφιερώματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε Ελλάδα και εξωτερικό, με πλήθος καναλιών να έχουν ήδη επισκεφτεί τον χώρο ή να εκφράζουν ανάλογο ενδιαφέρον. «Οσοι μπαίνουν στον χώρο τον αντιμετωπίζουν ως μουσείο και αισθάνονται κάτι ιδιαίτερο βλέποντας τις παλιές φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα στους τοίχους» υπογραμμίζει ο κ. Φορλίδας, ο οποίος συνεχίζει την παράδοση επτά και πλέον γενεών με προσήλωση και μεράκι

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου