ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Βραδιές πολλών αστέρων το καλοκαίρι στο Βόλο

βραδιές-πολλών-αστέρων-το-καλοκαίρι-σ-470850

Πλήθος γνωστών καλλιτεχνών στο πρόγραμμα των θερινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου – Παραδοσιακά πανηγύρια σε πλατείες

Νύχτες καλοκαιριού με αστέρες του καλλιτεχνικού χώρου, θεάματα για όλες τις ηλικίες και συνεργασίες – έκπληξη συνθέτουν τον χάρτη των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Τα ανοιχτά θέατρα και οι χώροι πολιτισμού αναμένεται να προσελκύσουν για μια ακόμη χρονιά το κοινό, ντόπιους, αλλά και επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις με άρωμα καλοκαιριού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ παρουσιάζει το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που αναμένεται να διατηρήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ονόματα που αντιστοιχούν σε «μεγαθήρια» του καλλιτεχνικού χώρου όπως οι Δήμητρα Γαλάνη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης, Ελένη Βιτάλη, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Νίκος Πορτοκάλογλου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Μάριος Φραγκούλης και πολλοί ακόμη, προσθέτουν λάμψη στις βραδιές του καλοκαιριού.

Αναλύοντας την φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων, ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου Απόστολος Γαλάτης επισημαίνει ότι: «Εμείς συνεχίζουμε την παράδοση που έχει ο Δήμος Βόλου τα τελευταία χρόνια για ένα πλούσιο καλλιτεχνικό καλοκαίρι. Θέλουμε να δώσουμε αυτή τη χαρά στους δημότες, να δουν παραστάσεις ή να ακούσουν φωνές πάρα πολύ γνωστές στο πανελλήνιο και προσπαθούμε να δώσουμε ότι καλύτερο μπορούμε και ως προς την αρτιότητα των εγκαταστάσεων αλλά και την πληρότητα των προγραμμάτων».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα, αντίστοιχα, υπογραμμίζει: «Ερχονται δυνατά ονόματα, ηθοποιοί και τραγουδιστές, στην πόλη και ευελπιστούμε να μας δίνει ο Θεός υγεία για συνεχίσουμε. Οι Βολιώτες μάς έδωσαν την εντολή και έχουμε εμείς την υποχρέωση να παρουσιάζουμε κάθε χρονιά καλύτερο πρόγραμμα, προσφέροντας ακόμη καλύτερο καλλιτεχνικό καλοκαίρι σε όλους».

Το πλούσιο πρόγραμμα περιλαμβάνει πλήθος προτάσεων και επιλογών, με ώρα έναρξης των βραδινών παραστάσεων και συναυλιών στις 9 το βράδυ, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο αλλαγών ενόψει εκλογών είτε λόγω καιρικών συνθηκών, για τις οποίες θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.

Το πρόγραμμα Ιουνίου

Την 19η Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας προγραμματίζεται παράσταση χορευτικών ομάδων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου

Επίσης στις 19 Ιουνίου οι «Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες» από το Σύνολο Ιστορικής Τούρκικης Μουσικής του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας ανεβαίνουν στη σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου «Μελίνα Μερκούρη». Διοργάνωση: Δήμος Βόλου, Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου, Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικό εικαστικό γεγονός η ομαδική έκθεση εικαστικών καλλιτεχνών του Συλλόγου Κεντρικής Ελλάδος με τίτλο «20 χρόνια ΣΚΕΤΚΕ» που εγκαινιάζεται στις 21 Ιουνίου στο Κέντρο Τέχνης Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο (Μεταμορφώσεως 3) σε συνδιοργάνωση με την διεύθυνση πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου. Διάρκεια έκθεσης έως 18 Ιουλίου. Πληροφορίες: 2421031701, είσοδος ελεύθερη.

Στις 21 Ιουνίου, θα ακουστούν «Τραγούδια του νερού και τ’ ουρανού» στην συνάντηση παιδικών και εφηβικών χορευτικών ομάδων του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι», που διοργανώνεται στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου και είσοδο ελεύθερη.

Στις 23 Ιουνίου παίρνει την σκυτάλη η παράσταση χορευτικών ομάδων από τον Χορευτικό Ομιλο Βόλου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 24 Ιουνίου σειρά έχουν «Τρεις φόνοι… καμιά κηδεία» των Ron Clark & Sam Bobrick στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Σπύρος Πούλης, Κώστας Αποστολάκης, Κατερίνα Μπιλάλη. Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού.

Αφιέρωμα στη Δήμητρα Γαλάνη

Αποτέλεσμα εικόνας για Δήμητρα Γαλάνη

Αφιέρωμα τιμής στην κορυφαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη είναι η μουσική βραδιά που διοργανώνεται στις 25 Ιουνίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας. Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τιμά τη Δήμητρα Γαλάνη από κοινού με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βόλου, σε μια μουσική βραδιά που αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από το πλήθος των φιλόμουσων του Βόλου.

Η βραδιά πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Περιήγηση στο όνειρο

Στις 19 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου παρουσιάζεται η «Nαυς των Ονείρων» μουσική παράσταση του Γιώργου Ανδρέου. Συμμετέχουν: μέλη της Καμεράτας του Δημοτικού Ωδείου Βόλου και η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τραγούδι Γιάννης Κότσιρας και Κορίνα Λεγάκη. Διοργάνωση: Menta Art Events, «Ρυθμός» Πολιτιστικός Σύλλογος, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 21 Ιουλίου διοργανώνεται συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μάστερς» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Τους «Μάστερς» απαρτίζουν οι: Γιώργος Λυμπεράκης, Κώστας Κολίγας, Παύλος Ζαχόπουλος, Φώτης Αρσενόπουλος και Δημήτρης Πετρής. Συμμετέχουν ο Πάνος Κόκκινος, η Τζούντι και η Χρίστινα. Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 23 Ιουλίου εμφανίζεται η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 30 Ιουλίου παίρνει την σκυτάλη ο Σταμάτης Κραουνάκης στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Μουσική και θέαμα

Θεσμό αποτελεί το 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου που πραγματοποιείται 13 – 17 Ιουλίου στο Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας (Πολιτιστικό Κέντρο) από την EGTA- Hellas (Ευρωπαϊκή ένωση καθηγητών κιθάρας- ΕΛΛΑΣ) με διευθυντή τον Κώστα Κοτσιώλη και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 14 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιείται το «Dare Social Fashion Show by Pentesilia 2019.Dressed to Impress». Φιλανθρωπική εκδήλωση επίδειξης μόδας από την «Πενθεσίλεια», με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου

Θέατρο και σινεμά

Το διήμερο 26 και 27 Ιουνίου στο πάρκο Ζάχου – Πολυχώρος Τσαλαπάτα πραγματοποιούνται «Θερινές προβολές ταινιών μικρού μήκους Φεστιβάλ Δράμας» στις 21.30. Ο Πολυχώρος Τσαλαπάτα σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συνδιοργανώνουν υπαίθριες κινηματογραφικές προβολές του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Είσοδος ελεύθερη.

Ο Ιούνιος κλείνει με την «Οπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε μουσική και τραγούδια του Κουρτ Βάιλ που παρουσιάζεται από τη θεατρική ομάδα «Τρίτος Οροφος» σε συνεργασία με τα μουσικά σύνολα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 28 και 29 Ιουνίουστο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Είσοδος ελεύθερη.

Ιούλιος πολιτισμού

Η αυλαία του Ιουλίου ανοίγει την 1η Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και την Χορωδία – Ορχήστρα «Ιωνία» να τραγουδούν για τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου Αγριάς με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Φιλική συμμετοχή Θοδωρής Κοτονιάς.

Στις 1, 10, 15, 22 Ιουλίου συνεχίζονται οι «Προβολές θερινού κινηματογράφου» στις 21.30 στο πάρκο Ζάχου – Πολυχώρος Τσαλαπάτα με ελεύθερη είσοδο.

Στις 2 Ιουλίου η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει «Το βαλς με τα παραμύθια» μουσική παράσταση με έξι παραμύθια από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη».

Στις 3 Ιουλίου την μουσική σκυτάλη παίρνουν οι Μαχαιρίτσας – Πορτοκάλογλου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 4 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου παρουσιάζεται η «Βερβερίτσα» φαρσοκωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νίκου Μουτσινά με συμπρωταγωνίστρια τη Μαρία Σολωμού και τους Ματίνα Νικολάου, Φανή Γεωργακοπούλου, Στέλλα Ρουσάκη και Νικόλ Παναγιώτου.

Στις 4 Ιουλίου «Ζητείται γαμπρός» Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας σύμφωνα με τον τίτλο της μουσικοθεατρικής παράστασης του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι». Παρουσιάζεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και είσοδο ελεύθερη.

Στις 9 Ιουλίου ανεβαίνουν στην σκηνή του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Βόλου οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Καραθάνος, Λυδία Φωτοπούλου, Χρήστος Λούλης, Γιώργος Γάλλος, Θεοδώρα Τζήμου, Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Έμιλυ Κολιανδρή, Ελίνα Ρίζου. Μετάφραση: Γιάννης Αστέρης. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καρατζάς.

Στις 10 Ιουλίου παρουσιάζεται ο «Αρης» θεατρικό έργο που βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ, του Αρη Βελουχιώτη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Στον ρόλο του Αρη, ο Τάσος Σωτηράκης. Συγγραφέας: Σοφία Αδαμίδου. Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης.

Την επομένη, 11 Ιουλίου σειρά έχει η «Μαρία Πενταγιώτισσα» η εμβληματική κωμωδία του Μποστ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Στο ρόλο της Μαρίας Πενταγιώτισσας ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Καστάνη, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Αργύρης Αγγέλου, Ηλίας Μελέτης και ο Χάρης Γρηγορόπουλος. Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης.

Ποικιλία προτάσεων

Στις 15 Ιουλίου η Παιδική σκηνή Χρήστου Τριπόδη – Μέθεξις παρουσιάζει «Λάχανα και Χάχανα Κλικ στη Λαχανοχαχανοχώρα» του Τάσου Ιωαννίδη – πρωτότυπη παιδική παράσταση στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στις 15 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Ν. Ιωνίας παρουσιάζονται τα «Μικρασιάτικα του Αιγαίου» με τον μεγάλο βιολάτορα του Αιγαίου Νίκο Οικονομίδη και την Κυριακή Σπανού, από το Λύκειο των Ελληνίδων Βόλου, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 16 Ιουλίου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» υποκλίνεται στο κοινό ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου. Πρωταγωνιστούν: Νίκος Κουρής, Ζέτα Μακρυπούλια, Μάκης Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Καραμπέτσης, Ηρώ Μπέζου, Γιάννης Σοφολόγης, Μιχάλης Τιτόπουλος, Ιωάννης Καπελέρης, Ελίζα Σκολίδη. Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης

Στις 17 Ιουλίου τον λόγο έχουν «Οι γαμπροί της Ευτυχίας» του Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρογιάννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου. Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος.

Στις 18 Ιουλίου η «Ρένα» του Αύγουστου Κορτώ εμφανίζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Στον ρόλο της Ρένας η Υρώ Μανέ. Συμπρωταγωνιστούν: Αγης Εμμανουήλ, Κωνσταντίνος Φάμης, Μιχάλης Αβρατόγλου. Μουσικοί επί σκηνής: Παναγιώτης Τσεβάς και Κώστας Νικολόπουλος. Θεατρική διασκευή: Στέλιος Χατζηαδαμίδης. Σκηνοθεσία: Νικαίτη Κοντούρη

Για παιδιά

Στις 20 Ιουνίου – 31 Ιουλίου διοργανώνεται εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης από την «Καμινάδα» στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Οι δράσεις περιλαμβάνουν θερινό camp για παιδιά, με διαφορετικές θεματικές κάθε εβδομάδα, Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00 – 14.00. Κόστος συμμετοχής – πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής τηλ: 24210 37799.

Στο διάστημα 24 – 28 Ιουνίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας πραγματοποιείται ο πρώτος κύκλος θερινών εργαστηρίων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών με τίτλο «Παίζουμε με τη γη, το νερό, τη φωτιά» στις 10.30 το πρωί, με ελεύθερη είσοδο. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής (τηλ:24210 29844)

Στις 25 Ιουνίου το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει την παιδική παράσταση «Ο λαγός και η χελώνα… μύθοι του Αισώπου» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Καλοκαιρινές βραδιές

Στις 20 Ιουλίου καταφθάνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου ο «Κατά φαντασίαν ασθενής» του Μολιέρου. Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Μυρτώ Αλικάκη, Τάκης Παπαματθαίου, Τάσος Γιαννόπουλος, Ρένος Ρώτας και 12 μελής θίασος. Σκηνοθεσία – μετάφραση: Πέτρος Φιλιππίδης

Στις 22 Ιουλίου το έργο του Νίκου Φώσκολου «Το χώμα βάφτηκε κόκκινο» παρουσιάζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου από το Θεσσαλικό Θέατρο. Παίζουν: Θανάσης Ζέρβας, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρσέλα Λένα, Δημήτρης Μάμιος, Αλέξανδρος Μουκάνος, Όμηρος Πουλάκης. Θεατρική προσαρμογή: Κυριακή Σπανού. Σκηνοθεσία: Βασίλης Γεωργιάδης.

Στις 24 Ιουλίου ο «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή ανεβαίνει στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Λιγνάδης, Αμαλία Μουτούση, Νίκος Χατζόπουλος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Γιώργος Ζιόβας, Γιώργος Ψυχογιός, Νικόλας Χανακούλας. Χορός: Μ.Αφολαγιάν, Δ. Γεωργαλάς, Δ. Καραβιώτης, Κ.Κοράκης, Α.Μαγγόνας, Δ. Μαύρος, Β. Παπαδημητρίου, Γ. Πολιτάκης, Γ. Τσουρής, Β.Ψωμάς. Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Στις 25 Ιουλίου παρουσιάζεται το «PinkFongBaby Shark Live Musical» μια παιδική παράσταση – show με εκπαιδευτική διαδικασία μάθησης για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας από την KollosaionProductionsστο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στις 26 Ιουλίου έχει τον λόγο «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μία ώρα», κωμωδία των Άντ. Λονγκ, Τζ. Ουίνφιλντ, Ντ. Σίνγκερ, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Δημήτρη Μακαλιά, Ζήση Ρούμπο, Σταύρο Σβήγκο. Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μυλωνάς.

Στις 29 Ιουλίου ο «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου από την παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στην καρδιά του καλοκαιριού

Η εμβληματική «Λωξάντρα» βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου εμφανίζεται στις 4 Αυγούστου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Πρωταγωνιστούν: Ελένη Κοκκίδου, Γιώργος Αρμένης, Μιχάλης Μητρούσης, Ευαγγελία Μουμούρη, Χρύσα Παπά. Συμμετέχουν οι: Κ.Αντωνιάδου, Χ.Ζαχαριάδης, Α.Καρακατσάνη, Κ. Κυριακού, Γ. Κουκουράκης, Α.Μουστάκα, Κ.Τσόγκα, Σ. Τσούνης, Αλ.Φάις, Μ. Χάνου, Χ. Ψάλτη. «Τραγουδίστρια Ευθαλία» η Σοφία Παπάζογλου. Θεατρική απόδοση: Ακης Δήμου. Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης

Στις 5 Αυγούστου διοργανώνεται συναυλία με τον Πάνο Κόκκινο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου.

Στις 7 Αυγούστου σειρά έχει το θεατρικό «Toc Toc #Αγάπη_ρε…» του Laurent Baffie στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Μια ψυχοθεραπευτική κωμωδία με τους: Κώστα Σπυρόπουλο, Δημήτρη Σταρόβα, Ναταλία Δραγούμη, Νίκο Πολυδερόπουλο, Φωτεινή Ντεμίρη, Αποστολία Ζώη. Διασκευή – Απόδοση Κειμένου: Κώστας Σπυρόπουλος – Κατερίνα Μπέη. Σκηνοθεσία: Κώστας Σπυρόπουλος.

Στις 8 Αυγούστου η «Ωραία κοιμωμένη» παιδική παράσταση από την παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου, παρουσιάζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στις 17 Αυγούστου παρουσιάζεται ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Παίζουν: Kathryn Hunter, Νικήτας Τσακίρογλου, Δημήτρης Πιατάς, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Γεράσιμος Γεννατάς, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Αντιγόνη Φρυδά, Κώστας Νικούλι και 15 ακόμη ηθοποιοί. Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Σταύρος Σ. Τσακίρης. Μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης.

Στις 20 Αυγούστου παρουσιάζεται «Ο πρίγκιπας Λεμόνης» παιδική παράσταση από το Θέατρο του Βορρά στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στιγμές πολιτισμού

Στις 23 Αυγούστου ξεδιπλώνονται μελωδικές «Στιγμές..» με την Ελένη Βιτάλη και τον Παναγιώτη Μάργαρη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Ενα μοναδικό ρεσιτάλ για φωνή και κλασική κιθάρα με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 27 Αυγούστου σειρά έχουν οι «Μικροί Ηρωες» παιδική παράσταση από την παιδική σκηνή Ροντίδης – Σύγχρονο θέατρο Θεσσαλονίκης στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου.

Στις 28 Αυγούστου προγραμματίζεται η συναυλία «40 χρόνια Βασίλης και Σαράντης Σαλέας» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το Σεπτέμβριο

Στις 2 Σεπτεμβρίου ανεβαίνει «Η Μάσα και ο Αρκούδος» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου από την Παιδική σκηνή «Δελφινάκι».

Στις 3 Σεπτεμβρίου «Η ζωή μετά χαμηλών πτήσεων» του Αρκά συναντάει το κοινό στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Σοφία Βογιατζάκη, Γιώργος Γαλίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Κατερίνα Θεοχάρη, Πέτρος Μπουσουλόπουλος, Χρήστος Τριπόδης, Γιώργος Χατζής, μαζί με τους: Δημήτρη Αγορά και Αλέξη Βιδαλάκη. Θεατρική Διασκευή – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς.

Στις 5 Σεπτεμβρίου επανέρχεται ο «Δον Ζουάν» του Μολιέρου στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη.

Στις 6 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται Συναυλία της ορχήστρας «Ρυθμός» με τους Ορφέα Περίδη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Μαζί τους τραγουδά ο Θάνος Ματζίλης. Συμμετέχει η Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Με την υποστήριξη της Δ/νσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ιστορία και προσφορά

Στις 9 Σεπτεμβρίου γιορτάζονται «95 χρόνια ιστορίας & 10 χρόνια προσφοράς 2009 – 2019» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η βραδιά περιλαμβάνει συναυλία με τον Δημήτρη Μπάση και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου. Μια μουσική σύμπραξη για τα 10 χρόνια λειτουργίας του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και τα 95 χρόνια λειτουργίας της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Βόλου. Μαέστρος ο Βασίλης Τασούδης. Συνδιοργάνωση: Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος» και Δ/νση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Στις 10 Σεπτεμβρίου«Οι Γερμανοί ξανάρχονται» των Α. Σακελλάριου – Χ. Γιαννακόπουλου από την θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Σκηνοθεσία: Σταμάτης Παγασαίος. Τα έσοδα θα διατεθούν για το ίδρυμα «Το σπίτι του ηθοποιού». Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Κωστής Μαραβέγιας εμφανίζεται στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Στις 13, 14, 15 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται το «2nd Volos Street Food Festival» στις 12.00 στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα – υπαίθριοι χώροι Πλατεία Διονύσου & Πάρκο Ζάχου. Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού δρόμου, επιστρέφει στο Βόλο για 2η χρονιά. Τρεις μέρες γεμάτες με γεύσεις, μουσική και workshops. Είσοδος ελεύθερη.

Στις 16 Σεπτεμβρίου παρουσιάζεται η παραγωγή «Γαλάζια Λίμνη» – Μάριος Φραγκούλης στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Συμμετέχει η Μυρτώ Βασιλείου. Με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Το διήμερο 19 και 20 Σεπτεμβρίου «Ζητείται σεφ της κωμωδίας» με την ομώνυμη επιθεώρηση του Μάρκου Σεφερλή στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, κλείνοντας τον κύκλο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων.

Εθιμοτυπικές εκδηλώσεις ενοτήτων Δήμου Βόλου

Τοπικές θρησκευτικές γιορτές, ανάδειξη τοπικών προϊόντων, έθιμα και παραδόσεις των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων Βόλου βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής θα καθοριστούν προσεχώς κατόπιν συνεργασίας των τοπικών συμβουλίων με το Δήμο Βόλου.

  • Στην πλατεία Διμηνίου προγραμματίζεται Φεστιβάλ Παιδικών Παραδοσιακών χορών.
  • Στην πλατεία Αγίου Λαυρεντίου η Γιορτή Κερασιού.
  • Στην πλατεία Αϊδινίου το παραδοσιακό πανηγύρι Αϊδινίου.
  • Στην πλατεία Κατηχωρίου η γιορτή τσίπουρου.
  • Στην πλατεία Σταγιατών η γιορτή λουκάνικου.
  • Στην πλατεία του Προφήτη Ηλία Ανω Βόλου το πανηγύρι του εορτασμού του Προφήτη Ηλία.
  • Στην παραλία Αγριάς η ψαράδικη βραδιά.
  • Στην πλατεία Διμηνίου η γιορτή πεπονιού.
  • Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στα Κάτω Λεχώνια το πανηγύρι Κάτω Λεχωνίων για τη γιορτή του Σωτήρος.
  • Στην πλατεία Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας το μουσικό αφιέρωμα στη γιορτή της Παναγίας.
  • Στη Νέα Αγχίαλο η γιορτή κρασιού σε συνεργασία των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
  • Στην πλατεία Δράκειας η γιορτή ελιάς Δράκειας.
  • Στην κεντρική πλατεία Μακρινίτσας το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου.
  • Στην πλατεία Πορταριάς η αναπαράσταση Πηλιορείτικου Γάμου.
  • Στο 20ο δημοτικό σχολείο της περιοχής Σαμπάναγα το πανηγύρι εορτασμού Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Διμηνίου.
  • Στην πλατεία Ανακασιάς το πανηγύρι εορτασμού Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Ανακασιάς.

Ολες οι τοπικές γιορτές – εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία του Δήμου Βόλου με τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων και τους τοπικούς Συλλόγους και φορείς πολιτιστικής δραστηριότητας.

Τα συνήθη σημεία προπώλησης είναι τα καταστήματα βιβλιοπωλείο «Greek Books» Αντωνοπούλου 15 & Ιάσονος, τηλέφωνο 2421032797, Κεχαΐδης Μουσική Ηχος Φως 28ης Οκτωβρίου 118Α τηλ. 2421037891 και καπνοπωλείον «Γνήσιον», Τ. Οικονομάκη 41 με Σπυρίδη τηλ. 2421214024.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου