ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Ψηφίζουν… Βόρειες Σποράδες Βρετανοί και Γερμανοί

ψηφίζουν-βόρειες-σποράδες-βρετανοί-472142

Αύξηση 17,5% καταγράφηκε τον Μάιο στο αεροδρόμιο Σκιάθου από τη Fraport Greece

Ανοδικοί δείκτες και θετικό πρόσημο καταγράφηκαν τον φετινό Μάιο στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με την αύξηση να υπολογίζεται σε 17,5% και το σύνολο των διεθνών επιβατών του μήνα σε 39.212, έναντι 32.842 το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η μεσοσταθμική ετήσια αύξηση που σημειώνεται στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FraportGreeceυπολογίζεται σε 3% ενώ τον Μάιο ειδικότερα παρατηρήθηκε μικρή απόκλιση της τάξης του 1,9%, κατά μέσο όρο, με το σύνολο των επιβατών του 2019 να διαμορφώνεται σε 3,08 εκατ. έναντι 3,14 εκατ. το Μάιο του 2018.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με το γραφείο τύπου της FraportGreece και κατέγραψε αναλυτικά τα δεδομένα που ισχύουν σε σχέση με τον διεθνή αερολιμένα της Σκιάθου.

Στην εκπνοή του φετινού Μαΐου καταγράφηκαν 7.500 περισσότεροι επιβάτες από το εξωτερικό σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018. Αξιοσημείωτη είναι, εξάλλου, η αύξηση που καταγράφεται για το ίδιο χρονικό διάστημα και από τους επιβάτες εσωτερικού, όπου σημειώνεται αύξηση 7,6%. Συγκεκριμένα τον φετινό Μάιο καταγράφηκαν 8.470 επιβάτες εσωτερικού έναντι 7875 το 2018.

Η συνέχεια αναμένεται με ανάλογο ενδιαφέρον καθώς οι απόψεις και τα προγνωστικά των επαγγελματιών του τουρισμού διίστανται, λαμβανομένης υπόψη της κατάστασης που επικρατεί στο διεθνές πεδίο.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της FraportGreece, οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουρίστες δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στα νησιά των Βορείων Σποράδων, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά ειδήμονες του θέματος, καθώς αναλύουν τα δεδομένα που παραθέτει η αδιάψευστη γλώσσα των αριθμών.

Μέχρι στιγμής, και σύμφωνα πάντα με τα δεδομένα του Μαΐου, οι Βρετανοί τουρίστες κατέχουν τα «σκήπτρα» με 14.572 αφίξεις έναντι 2.196 Γερμανών οι οποίοι κατατάσσονται στην δεύτερη θέση. Ακολουθούν, σύμφωνα με τον συνολικό αριθμό αφίξεων, οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Νορβηγοί και οι Ολλανδοί, με δεκάδες ακόμη εθνικότητες να ακολουθούν.

Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουρίστες παραμένουν οι βασικοί «αιμοδότες» των νησιών με τους ξένους γενικότερα να ταξιδεύουν αεροπορικώς στην Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων γενικότερα, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου