ΤΟΠΙΚΑ

Κοντά στους καρκινοπαθείς η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού

κοντά-στους-καρκινοπαθείς-η-μπάντα-το-473059

Εκφραση έμπρακτης στήριξης των καρκινοπαθών της Μαγνησίας αποτέλεσε η χθεσινή επίσκεψη αντιπροσωπείας της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου, που έδωσε μήνυμα αισιοδοξίας σε ασθενείς και έμψυχο δυναμικό.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Επίκεντρο της χθεσινής πρωτοβουλίας ήταν η μονάδα χημειοθεραπείας, ως επιστέγασμα της μεγάλης προχθεσινής συναυλίας κοινωνικής αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο με στόχο τη στήριξη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Την αντιπροσωπεία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού και τον επικεφαλής αρχιμουσικό, πλωτάρχη Γιώργο Τσιλιμπάρη υποδέχτηκαν ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Χαρίλαος Αποστολίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας Σοφία Ιωάννου, ενώ παραβρέθηκε επίσης ο πρόεδρος του δικτύου «Περραιβία» Κώστας Σκριάπας εκ μέρους των διοργανωτών της συναυλίας. Η χθεσινή επίσκεψη έδωσε κουράγιο στους καρκινοπαθείς, με την ευχή για «καλή ανάρρωση» να κυριαρχεί από τους επισκέπτες.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε την πολύ καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στο πλαίσιο των προσπαθειών που αναπτύσσονται στην κατεύθυνση της βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, με την παρουσία τριών γιατρών στη μονάδα. «Κτιριακά, με τη βοήθεια της χορηγίας του Χαρ. Τσιμά έχουμε ανακαινίσει σε δύο στάδια τους χώρους. Με την ψηφιακή ενίσχυση του Νοσοκομείου και κορωνίδα τον νέο μαγνητικό τομογράφο δίνουμε μεγάλα όπλα στη διαγνωστική φαρέτρα και στους γιατρούς μας στα θέματα των καρκινοπαθών. Τέλος, με την αύξηση των θέσεων του οργανισμού από 400 κρεβάτια σε 460, σχεδιάζουμε πλέον την ανάπτυξη της Ογκολογικής Κλινικής, που θα δώσει άλλη πορεία στην εξέλιξη των θεμάτων των καρκινοπαθών» είπε.

Η πρόεδρος των καρκινοπαθών εξέφρασε από την πλευρά της θερμές ευχαριστίες στους συντελεστές της συνεργασίας αλληλεγγύης για την πρωτοβουλία, που δίνει «δύναμη και κουράγιο στους ασθενείς» όπως σημείωσε. Παράλληλα επισήμανε ότι οι καρκινοπαθείς που απευθύνονται στη μονάδα χημειοθεραπείας υπολογίζονται σε 25 έως 30 από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη και «είμαστε ευγνώμονες γιατί αυτή τη στιγμή η μονάδα έχει τρεις γιατρούς που δίνουν τον αγώνα τους και μαζί με τον αγώνα των γιατρών δίνουμε και εμείς τη μάχη μας» είπε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου