ΤΟΠΙΚΑ

Ψηφιακή περιήγηση στην αγορά του Βόλου

ψηφιακή-περιήγηση-στην-αγορά-του-βόλο-474781

Ο Εμπορικός Σύλλογος παρουσίασε χθες το «Volos Shopping» στους επαγγελματίες

Καινοτόμα εφαρμογή, που αναμένεται να αλλάξει μακροπρόθεσμα τα δεδομένα της εμπορικής αγοράς, είναι το «Volos Shopping» που απευθύνεται σε ντόπιους και επισκέπτες και παρουσιάστηκε χθες από τον Εμπορικό Σύλλογο στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη εφαρμογή οι χρήστες smart phone έχουν την δυνατότητα δωρεάν πληροφόρησης για πάρα πολλά θέματα που αφορούν την εμπορική αγορά, για τις επιχειρήσεις, τις προσφορές στα τοπικά καταστήματα, ακόμη και τα δρομολόγια των αστικών και υπεραστικών λεωφορείων, ταξί, θέσεις πάρκινγκ, ποιά καταστήματα είναι προσβάσιμα από Αμεα, καθώς υπάρχει πληροφόρηση και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Μέσα από την συγκεκριμένη εφαρμογή προσπαθούμε να δείξουμε την εξωστρέφεια που οφείλουμε να επιδεικνύουμε σαν έμποροι στην παρούσα οικονομική συγκυρία, η οποία απαιτεί ενέργειες τέτοιου τύπου προκειμένου να μπορέσουμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας ανοιχτές και να οδηγήσουμε την εμπορική αγορά ένα βήμα παραπέρα» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος.

Η εφαρμογή αρχικά είναι διαθέσιμη στα ελληνικά και πρόθεση του Εμπορικού Συλλόγου είναι η μετάφραση στην Αγγλική αλλά και σε άλλες γλώσσες, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων που προσεγγίζουν το λιμάνι του Βόλου, με τον κ. Οντόπουλο να σημειώνει ότι «στοχεύουμε πάρα πολύ στην ενότητα της κρουαζιέρας και οφείλουμε να την αναδείξουμε».

Ανταπόκριση εμπόρων

Μέχρι στιγμή έχουν ανταποκριθεί 37 επιχειρήσεις, από το σύνολο των 445 μελών που αριθμεί ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Νέας Ιωνίας, ενώ όπως επισήμανε ο πρόεδρος «υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που θα μπορούσαν να εγγραφούν στον Εμπορικό Σύλλογο προκειμένου να ενταχθούν στην εφαρμογή».

Η εγγραφή για τους εμπόρους που συμμετέχουν έχει κόστος 50 ευρώ και 10 ευρώ το κόστος συντήρησης σε ετήσια βάση, ενώ ο πρόεδρος απηύθυνε κάλεσμα «στους συναδέλφους να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια, που αποβλέπει στο να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα της εμπορικής αγοράς και να προσπαθήσουμε να «εκμεταλλευτούμε» τον τουρισμό, ο οποίος βλέπουμε ότι χρόνο με το χρόνο αυξάνεται στην περιοχή μας» είπε.

Η εφαρμογή αυτή την στιγμή διατίθεται σε περιβάλλον android, συμβατό με την πλειοψηφία των έξυπνων τηλεφώνων, με απώτερο στόχο είναι να εξελιχθεί μακροπρόθεσμα σε οδηγό της πόλης. «Στόχος μας είναι στο μέλλον να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις εστίασης και οι επιχειρήσεις τουρισμού ούτως ώστε να υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πακέτο πληροφόρησης όχι μόνο για τους καταναλωτές αλλά τους επισκέπτες», επισημαίνει ο κ. Οντόπουλος.

Οποιος επιθυμεί να κάνει χρήση της εφαρμογής μπορεί να επικοινωνήσει με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου στο τηλέφωνο 2421025479 είτε να αποστείλει e mail στο [email protected].

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου