ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλές θερμοκρασίες από αύριο, αλλά…

υψηλές-θερμοκρασίες-από-αύριο-αλλά-476116

Αλλαγή σκηνικού ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Ασταθής διάθεση και εναλλαγές βροχής και υψηλών θερμοκρασιών χαρακτηρίζουν τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, που θα έχει τα ίδια χαρακτηριστικά σε όλη του τη διάρκεια. Οι συννεφιές υποχωρούν σταδιακά, για να ακολουθήσει θερμό κύμα με θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι τους 37 βαθμούς στον Βόλο και τους 38 στο Βελεστίνο από αύριο Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο.

Το θερμό κύμα και η καλοκαιρία θα διατηρηθούν μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής για να ακολουθήσει αστάθεια η οποία θα είναι πιο ήπια στη Μαγνησία σε σύγκριση με άλλες περιοχές, σύμφωνα με την εκτίμηση του Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνου του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Ο ίδιος αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την περιοχή από το μεσημέρι της Κυριακής, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές προς το απόγευμα σε ορεινές κυρίως περιοχές, που δεν αποκλείεται να επηρεάσει και τις νότιες περιοχές της Μαγνησίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 32 και 33 βαθμών Κελσίου, ενώ ο άστατος καιρός ενδέχεται να διατηρηθεί μέχρι την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις συννεφιές, τις εναλλαγές ηλιοφάνειας και το ενδεχόμενο βροχής. Σε κάποιες περιοχές που βρίσκονται κοντά στις παρυφές ορεινών όγκων υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν καταιγίδες μικρής διάρκειας και πιθανόν χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με την εικόνα που δίνει ο κ. Τακούδης για το φετινό καλοκαίρι, ο καιρός θα διατηρηθεί άστατος τον Ιούνιο, τον Ιούλιο θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ο καλός καιρός θα διατηρηθεί μέχρι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, καθώς στη συνέχεια θα είναι ασταθείς οι καιρικές συνθήκες μέχρι το τέλος του μήνα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου