ΤΟΠΙΚΑ

Αυξημένη επιβατική κίνηση σε Μαγνησία και Β. Σποράδες λόγω εκλογών

αυξημένη-επιβατική-κίνηση-σε-μαγνησί-497262

Αυξημένη κίνηση παρατηρείται σε πλοία, αεροπλάνα, υπεραστικά λεωφορεία και τρένα, με δεκάδες ετεροδημότες να ετοιμάζουν τις αποσκευές τους, προκειμένου να ασκήσουν αύριο το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αύξηση παρουσιάζεται στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, με περισσότερα από 1.000 άτομα να έχουν ήδη ταξιδέψει τις δύο προηγούμενες μέρες από τον Βόλο στα νησιά των Βορείων Σποράδων, με την κίνηση να συνεχίζεται σήμερα και αύριο, ανήμερα των εκλογών. Παράλληλα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ταξιδέψουν αυθημερόν στον προορισμό τους, έχοντας ήδη εξασφαλίσει από τις προηγούμενες μέρες εισιτήριο, ενώ αρκετοί συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, παρατείνοντας την παραμονή τους με τη σκέψη των διακοπών – εξπρές στο νησί όπου ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα δρομολόγια

Σήμερα Σάββατο 25 Μαΐου το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» θα αποπλεύσει στις 8 το πρωί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Το επιβατηγό – οχηματαγωγό «Πρωτέας» αποπλέει στις 9 το πρωί και το φλάιν ντόλφιν «Ερατώ» στις 5 το απόγευμα.

Αύριο Κυριακή 26 Μαΐου το «Εξπρές Σκιάθος» θα αποπλεύσει στις 8 το πρωί για τα νησιά, ο «Πρωτέας» στις 5 το απόγευμα και το φλάιν ντόλφιν «Ερατώ» επίσης στις 5 το απόγευμα από το λιμάνι του Βόλου για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Αυξημένη κίνηση σημειώνεται και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τον μεγαλύτερο αριθμό των επιβατών να κινούνται προς Βόλο από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού χθες προστέθηκαν επτά έκτακτα δρομολόγια από την Αθήνα και τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη, ενώ έντονη είναι η κίνηση και στους υπόλοιπους προορισμούς.

Στο μεταξύ, η έλευση των ετεροδημοτών συνεχίζεται σήμερα και αύριο, με έκτακτα δρομολόγια υπεραστικών λεωφορείων να προστίθενται όπου υπάρχει ανάγκη για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στα αεροδρόμια

Με κάθε μέσο ταξιδεύουν στον προορισμό τους οι ψηφοφόροι, αρκετοί από τους οποίους επιλέγουν την εναέρια συγκοινωνία. Απτή απόδειξη το αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις πτήσεις εσωτερικού. Ο airport manager Στέφανος Λαμπρόπουλος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι η αύξηση της κίνησης από και προς Αθήνα είναι εμφανής στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ήδη από τις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε.

Συγκεκριμένα από την προηγούμενη Κυριακή μέχρι και χθες ταξίδεψαν αεροπορικώς 367 άτομα από την Αθήνα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, ενώ στο μεταξύ η αυξημένη κίνηση συνεχίζεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου