ΤΟΠΙΚΑ

Αυξάνεται η κίνηση στα κρεοπωλεία, συνεχίζονται οι παραγγελίες

αυξάνεται-η-κίνηση-στα-κρεοπωλεία-συν-535919

Στα περσινά επίπεδα παραμένουν και φέτος οι τιμές του πασχαλινού οβελία

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται τα κρεοπωλεία, με τις παραγγελίες για τον πασχαλινό οβελία να σημειώνουν ανοδική πορεία ενόψει γιορτών. Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, με τις τιμές των αμνοεριφίων να κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα, χωρίς αποκλίσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Οι τιμές στα αμνοερίφια της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας θα κυμανθούν γύρω στα 9 ευρώ, σύμφωνα με τον μέσο όρο της αγοράς, παραμένοντας στα περσινά επίπεδα» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου Αντώνης Κανελλόπουλος.

Τα κρεοπωλεία του Βόλου διαθέτουν επάρκεια κρεάτων, με συνεχείς προμήθειες σφαγείων, για να καλυφθούν οι ανάγκες του καταναλωτικού κοινού, με τον πρόεδρο των κρεοπωλών να υπογραμμίζει ότι «πιστεύω ότι και φέτος το παραδοσιακό κρεοπωλείο θα πάρει το μερίδιο της αγοράς, από το καταναλωτικό κοινό, το οποίο του αρμόζει».

Οι παραγγελίες ξεκίνησαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ όπως εκτιμούν οι επαγγελματίες μετά σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα αρχίσει η κορύφωση της κίνησης, καθώς άλλοι αγοράζουν παραδοσιακά ολόκληρο τον οβελία τηρώντας το έθιμο, ενώ άλλοι αγοράζουν είτε μισό, είτε τρία έως τέσσερα κιλά αναλόγως των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Παράλληλα το Σωματείο Κρεοπωλών Βόλου εκφράζει ευχαριστίες στην ΕΒΟΛ και ιδιαίτερα «στον πρόεδρο και το ΔΣ που μας δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ένα έργο μεγάλης κοινωνικής εμβέλειας και ευαισθησίας, που αφορά στη διάθεση στις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας μας 700 αρνιών από παραγωγούς της περιοχής μας. Αυτή καθ’ αυτή η ενέργεια αποτελεί σε πανελλήνια εμβέλεια έργο θεάρεστο και ελπίζουμε να εμφανιστούν στο μέλλον και άλλοι μιμητές» καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, τα κρεοπωλεία ακολουθούν το εορταστικό ωράριο, με τον πρόεδρο να συμβουλεύει τους καταναλωτές «να εμπιστεύονται τα κρεοπωλεία της περιοχής».

Ωράριο κρεοπωλείων

Το εορταστικό ωράριο των κρεοπωλείων ανακοίνωσε το Σωματείο Κρεοπωλών και έχει ως εξής: Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και αύριο Μεγάλη Πέμπτη 08.00 – 15.00 και 17.00 – 21.00.

Μεθαύριο Μεγάλη Παρασκευή 11.00 – 20.00.

Το Μεγάλο Σάββατο 08.00 – 17.00.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα κλειστά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου