ΤΟΠΙΚΑ

Κατέπλευσε στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο

κατέπλευσε-στο-λιμάνι-του-βόλου-το-πρώ-536665

Το πολυτελές «Le Bougainville» καταπλέει νωρίς σήμερα το πρωί στο λιμάνι

Με τον κατάπλου του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου «Le Bougainville» στο λιμάνι του Βόλου άνοιξε σήμερα Μεγάλη Τετάρτη ο κύκλος των αφίξεων της φετινής σεζόν. Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, που προσέγγισε το λιμάνι του Βόλου στο παρθενικό του ταξίδι, κατέπλευσε λίγο πρίν τις 8 το πρωί προερχόμενο από την Πάρο και θα αποπλεύσει στις 18.30 με προορισμό τη Μύκονο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η «πλωτή πολιτεία» έχει μήκος 131 μέτρα, μεταφέρει 179 αλλοδαπούς επιβάτες, ενώ το πλήρωμα αριθμεί 116 άτομα.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο ναυπηγήθηκε το 2019, φέρει γαλλική σημαία και ανήκει στην εταιρεία Ponant η οποία δραστηριοποιείται από το 1988 σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει πάνω από 170 αφίξεις στην Ελλάδα το 2019.

Στην διάρκεια της σεζόν προγραμματίζονται επτά προσεγγίσεις στο λιμάνι του Βόλου, ενώ οι επιβάτες είναι στην πλειονότητά τους Γάλλοι, Αυστραλοί, Βέλγοι, Γερμανοί και διαφόρων ακόμη εθνικοτήτων.

Το παρθενικό ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου «Le Bougainville» στη Μεσόγειο έχει ως ενδιάμεσους σταθμούς ελληνικά λιμάνια, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου, που προετοιμάζει θερμή υποδοχή.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου σπουδαστές του τμήματος μαγειρικής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου θα προσφέρουν σήμερα νηστίσιμο πρωινό στους επιβάτες με τοπικά προϊόντα. Παράλληλα εργαζόμενοι στο Info Center του Δήμου Βόλου θα εφοδιάσουν τους ξένους επισκέπτες με τις ανάλογες πληροφορίες και έντυπο υλικό που θα διευκολύνουν τη μετακίνησή τους στην πόλη και τα πέριξ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου