ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιώργος Αγγελόπουλος: Η στήριξη του κόσμου με ανέδειξε

γιώργος-αγγελόπουλος-η-στήριξη-του-κό-547237

Ο δημοφιλής Ντάνος μιλά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με αφορμή την αυριανή παρουσίαση του βιβλίου του στον Βόλο

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το βιβλίο του Γιώργου Αγγελόπουλου «Ντάνος μια αφήγηση στην Αυγή Σαββίδου» παρουσιάζεται αύριο Τετάρτη 17 Απριλίου στις 20.00 στην Εξωραϊστική Λέσχη Βόλου από την Εκδοτική Αθηνών και το περιοδικό «wish». Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, θα προλογίσει η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν η χρυσή ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος, παρουσία του Γιώργου Αγγελόπουλου, ο οποίος θα υπογράψει τη συλλεκτική έκδοση του βιβλίου του. Με αφορμή την αυριανή παρουσίαση ο δημοφιλής Ντάνος ξεφυλλίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στιγμιότυπα της διαδρομής του, την οποία αφηγείται απλά και αληθινά, μέσα από τα βιώματά του.

-Μία ζωή σε ένα βιβλίο… Ποια εσωτερική ανάγκη σάς ώθησε να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας με το αναγνωστικό κοινό;

H ιδέα για το βιβλίο γεννήθηκε μετά το πρώτο μου συνέδριο, που είχα κληθεί να κάνω ως ομιλητής στην Κύπρο, από μια εταιρεία ασφαλιστική, καλούμενος να μιλήσω για την επίτευξη του στόχου όταν βγήκα από το παιχνίδι. Μια εμπειρία πρωτόγνωρη για μένα να βρίσκομαι μπροστά σε ένα κοινό, στο οποίο θα έπρεπε να πλέξω με τα λεγόμενά μου τη δική μου εμπειρία και να την προσαρμόσω στη θεματολογία της εταιρείας, που ήταν η επίτευξη του στόχου. Μια ομιλία που πήγε πάρα πολύ καλά, με χαροποίησε και μου άρεσε και εμένα προσωπικά ως εμπειρία.

Με τη συνεργάτιδά μου Αυγή Σαββίδου, η οποία ήταν εξωτερική συνεργάτιδα της συγκεκριμένης εταιρείας, γνωρίστηκα σε αυτό το συνέδριο. Της εξέφρασα, μια και είναι coach ομιλητών, ότι μου αρέσει αυτό και θα ήθελα να το κάνω. Μου είπε ότι χρειάζομαι κάποια εκπαίδευση και προετοιμασία και μέσα από τις συναντήσεις μας και την προετοιμασία μου για τα συνέδρια, μου πρότεινε να συγγράψουμε το βιβλίο από κοινού, γιατί είναι κάτι που συνηθίζεται κι από τους ομιλητές να έχουν ένα βιβλίο, έτσι ώστε η θεματολογία του να συνδέεται και με τις θεματολογίες των συνεδρίων.

Στην αρχή ξεκίνησε έντονα παρακινητικό, αλλά στην πορεία ανέτρεξα σε προσωπικές μου εμπειρίες θέλοντας και μέσα από αυτή την αφήγηση να γνωριστώ καλύτερα και να με γνωρίσει καλύτερα ο κόσμος και να δει πώς εγώ είδα τα πράγματα στη ζωή μου κατά καιρούς και πώς τα αντιμετώπισα. Ενας από τους λόγους που συγγράφηκε από πλευράς μου αυτό το βιβλίο, γιατί δημιούργησα στην ουσία αυτό το βιβλίο με την όμορφη συνεργασία της συγγραφέως Αυγής Σαββίδου και την πολύ μεγάλη συμβολή της Εκδοτικής Αθηνών, είναι η ευκαιρία που θα μου δινόταν να επισκεφτώ μέρη που αγαπώ και να συναντήσω τον κόσμο, ο οποίος μέσα από τη στήριξή του με ανέδειξε.

-Στις σελίδες του βιβλίου ξεδιπλώνονται τα κεφάλαια μιας μεγάλης διαδρομής από τη Σκιάθο μέχρι την πρωτεύουσα;

Ξεκινώ από πολύ παλιά, από τα παιδικά μου χρόνια έως και λίγο μετά την έξοδό μου από το παιχνίδι, προσπαθώντας να θυμηθώ όλο και περισσότερα γεγονότα, τα οποία μπορεί κάποιες φορές να φαινόντουσαν και να ήταν αρνητικά ή δύσκολες καταστάσεις, αλλά επί της ουσίας ήταν θετικά.

-Πόσο δύσκολο ήταν και είναι να διαχειριστείτε τη δημοσιότητα, τις εκδηλώσεις λατρείας του κόσμου, αλλά και τα κακόβουλα σχόλια ορισμένων;

Είναι αρκετά δύσκολο, ακόμη και για ανθρώπους που βρίσκονται χρόνια στον χώρο να διαχειριστούν μια τέτοια κατάσταση. Είναι μια κατάσταση η οποία πολλές φορές είναι απερίγραπτη, θα μπορούσε κάποιος να την κατανοήσει μόνο αντιμετωπίζοντάς τη, αλλά με χαροποιεί πάντα γιατί πρόκειται για εκδήλωση συναισθημάτων και εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο, ο οποίος είναι εκείνος που με ανέδειξε. Λαμβάνω υπόψη μου όλες τις κριτικές, οι οποίες προέρχονται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν να εκφράσουν άποψη για μια ανάλογη κατάσταση που μπορεί να έχουν ζήσει στη ζωή τους. Δεν με αφορούν οι απόψεις από ανθρώπους, που γίνονται με κάποια σκοπιμότητα και από ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν ιδέα από μια αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί πολύ απλά μιλάμε για κάτι άγνωστο με σκοπιμότητα.

-Τι κρατάτε από την προ Survivor εποχή και πόσο έχει αλλάξει η μετέπειτα ζωή σας;

Κρατώ τα πάντα. Μέσα από όλο αυτό το οποίο έχω ζήσει οπωσδήποτε μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω καινούργια πράγματα και πράγματα που δεν είχα φανταστεί. Είναι συνηθισμένο και το αναφέρω και στο βιβλίο μου, οι άνθρωποι να προσπαθούν να κατατάξουν σε κατηγορίες τους ανθρώπους. Είμαι άνθρωπος που δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες με την έννοια της κατηγοριοποίησης, όχι του «κατηγορώ». Είμαι ένας άνθρωπος που δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες στις οποίες προσπαθούν οι άλλοι να με βάλουν ούτε τις ταμπέλες που θέλουν να μου «κρεμάσουν» για το τι μπορώ και τι δεν μπορώ. Θέλω να αποφασίζω εγώ για το τι μπορώ και ποιος θέλω να είμαι κι όχι αυτοί που με βλέπουν από απέναντι.

-Πορεύεστε με το βλέμμα στο μέλλον, με το όνειρο της επανόδου στη Σκιάθο ή την ενασχόληση με διαφορετικά πεδία, όπως ενδεχομένως η πολιτική;

Ηδη ασχολούμαι με πολύ διαφορετικά πράγματα σε σχέση με το παρελθόν μου. Η Σκιάθος, παράλληλα όμως, δεν έχει φύγει ποτέ από τη ζωή μου και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ. Είναι το νησί που μεγάλωσα, ο τόπος που έχω τους ανθρώπους μου και ανεξάρτητα με το τι θα ασχολούμαι, θα είναι πάντα μέσα στη ζωή μου. Η πολιτική είναι κάτι το οποίο είναι μεγάλο κεφάλαιο και θα ασχοληθώ μόνο αν κρίνω ότι μπορώ είτε βάσει χρόνου, είτε βάσει ετοιμότητας. Προς το παρόν προσπαθώ να κάνω πράγματα για το δικό μου μέλλον μέσα από τα επαγγέλματα τα οποία ακολουθώ και μέσα από τα καινούργια πράγματα που κάνω.

-Ταξίδι με ούριο άνεμο ή θύελλες η πλεύση προς την επιτυχία;

Η επιτυχία δεν είναι ένα πράγμα. Η επιτυχία, για να είναι επιτυχία, πρέπει να έχει διάρκεια. Σίγουρα μικρές επιτυχίες συνολικά κάνουν τη διάρκεια. Εχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα στη ζωή μου, αλλά είμαι ένας άνθρωπος που δεν επαναπαύεται ίσως κι όταν κοιμάται, οπότε θεωρώ ότι μπορεί να ήρθαν κάποιες καταστάσεις ως δυσκολίες σε αυτά τα δύο χρόνια τα οποία έζησα μετά το παιχνίδι και μέσα από αυτή τη δημοφιλία ή μέσα από όλα αυτά τα καινούργια πράγματα στη ζωή μου, αλλά αποδείχθηκαν όλα θετικά και σίγουρα με προετοίμασαν καλύτερα.

-Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου σας στον Βόλο τι θα θέλατε να πείτε στους φίλους από τα παλιά, αλλά και όσους σας γνώρισαν μέσα από τη δύναμη της εικόνας;

Θέλω να πω ότι είναι πάρα πολύ μεγάλη χαρά που ξαναγυρίζω σε αυτή την πόλη, όπου έζησα περίπου τριάμισι χρόνια, εκεί εργάστηκα, αλλά έχω και δικούς μου ανθρώπους. Ηταν από τις προτεραιότητές μου να ξεκινήσω αυτή την περιοδεία του βιβλίου και από τον Βόλο. Είναι μια ευκαιρία να τους ξανασυναντήσω, έχοντας διαφορετικά πράγματα στη ζωή μου, όντας όμως ο ίδιος άνθρωπος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου