ΤΟΠΙΚΑ

Αρναούτογλου: Χιόνια φέρνει η «Ωκεανίς» στη Μαγνησία

αρναούτογλου-χιόνια-φέρνει-η-ωκεανί-611944

Ο Σάκης Αρναούτογλου αναλύει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τα χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας

Νέο κύμα κακοκαιρίας, με την κωδική ονομασία «Ωκεανίς», καταφθάνει και στη Μαγνησία, φέρνοντας χιόνια, τσουχτερό κρύο και δυνατούς ανέμους. Η νέα ψυχρή εισβολή θα διαρκέσει από αύριο μέχρι και τη Δευτέρα, με συνεπακόλουθες χιονοπτώσεις στις ορεινές, αλλά και τις πεδινές περιοχές, ακόμη και μέσα στον Βόλο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Σάκη Αρναούτογλου, ειδικό αναλυτή καιρικών φαινομένων, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα φαινόμενα εντάσσονται στο πλαίσιο του χειμώνα και δεν θεωρούνται ακραία».

Αναλύοντας τα χαρακτηριστικά του καιρού των επόμενων ημερών, ο κ. Αρναούτογλου, ο οποίος έχει την επιμέλεια – παρουσίαση του δελτίου καιρού της ΕΡΤ, ανέφερε ότι η μεταστροφή του καιρού στη Μαγνησία αρχίζει από σήμερα και από τις μεσημβρινές προς τις απογευματινές ώρες θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από τους 16 βαθμούς σε μονοψήφιο νούμερο.

Παράλληλα θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί ψυχροί άνεμοι, που θα ξεπεράσουν τα 7 με 8 Μποφόρ, ενώ θα σημειωθούν παράλληλα χιονοπτώσεις. Νωρίς αύριο το πρωί θα χιονίσει στα ορεινά και από τις μεσημβρινές ώρες και στα πεδινά «με βάση τα υπάρχοντα προγνωστικά στοιχεία» διευκρίνισε ο κ. Αρναούτογλου. Η χιονόπτωση θα συνεχιστεί και στη διάρκεια της Κυριακής με φαινόμενα ύφεσης ενδιαμέσως, ενώ αραιές νιφάδες χιονιού αναμένονται και τη Δευτέρα, καθώς σταδιακά εξασθενεί το κύμα της κακοκαιρίας.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν ωστόσο και στις Βόρειες Σποράδες, όπου τα χιόνια θα φτάσουν μέχρι τις παραθαλάσσιες περιοχές. Οπως αναφέρει ο κ. Αρναούτογλου «το φαινόμενο δεν έχει τα χαρακτηριστικά του προηγούμενου χιονιά, που είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα. Η χιονόπτωση στις Βόρειες Σποράδες θα διαρκέσει μέχρι το πρωί της Κυριακής και θα ακολουθήσει βροχή, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά τα 8 με 9 Μποφόρ».

Κλείνοντας ανέφερε ότι «η θερμοκρασία στον Βόλο θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου ως προς τις μέγιστες τιμές, ενώ στην υπόλοιπη Μαγνησία θα κυμανθεί από 0 έως 1 βαθμό Κελσίου στις θαλάσσιες περιοχές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου