ΤΟΠΙΚΑ

Νέα ψυχρή εισβολή στη Μαγνησία

νέα-ψυχρή-εισβολή-στη-μαγνησία-613312

Τριήμερο κύμα κακοκαιρίας βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Αλλαγή σκηνικού αναμένεται και πάλι στη Μαγνησία, με νέο μέτωπο κακοκαιρίας να «εισβάλει» από τα βόρεια, με επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα χαρακτηριστικά του καιρού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, είναι η κατακόρυφη πτώση του υδράργυρου σε μονοψήφια νούμερα, το χιονόνερο, αλλά και οι χιονοπτώσεις στις ορεινές κυρίως περιοχές.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Θεοφάνη Τακούδη, υπεύθυνο του μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», ο οποίος υπογράμμισε ότι το διάστημα της καλοκαιρίας που διανύουμε θα διατηρηθεί μέχρι και αύριο Παρασκευή στη Μαγνησία.

Η αλλαγή του καιρού αναμένεται να γίνει αισθητή από αύριο το βράδυ και κυρίως μεθαύριο Σάββατο, καθώς «έχουμε ένα χαμηλό με συννεφιές και τοπικές βροχές προς το βράδυ στα ορεινά. Η εκτίμηση είναι ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε πολύ κρύο, θερμοκρασίες με μονοψήφιο αριθμό, με μέγιστες τιμές τους 4 με 5 βαθμούς Κελσίου στα αστικά κέντρα και χαμηλότερες θερμοκρασίες στην ύπαιθρο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τακούδης.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του ίδιου, οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να επεκταθούν πέραν των ορεινών περιοχών με μεγάλο υψόμετρο και σε χαμηλότερες, ενώ σημείωσε ότι «είναι μια χειμωνιάτικη αλλαγή που την περιμέναμε στο τέλος Φεβρουαρίου εδώ και αρκετό καιρό».

Οι ψυχρές αέριες μάζες έρχονται από τα βόρεια, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπάρχει το ενδεχόμενο χιονόστρωσης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου