ΤΟΠΙΚΑ

Ιωάννης Βαρδακαστάνης: Χρειάζονται ευεργετικές πολιτικές για τα άτομα με αναπηρία

ιωάννης-βαρδακαστάνης-χρειάζονται-ε-618821

Υπογράμμισε από τον Βόλο ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

«Η χώρα έχει ανάγκη μιας συνολικής μεταρρύθμισης των πολιτικών για τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς», υπογράμμισε χθες από τον Βόλο ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού φόρουμ ατόμων με αναπηρία και μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος συναντήθηκε χθες στο «Ξενία» του Βόλου με εκπροσώπους τοπικών σωματείων, κατέγραψε τα προβλήματά τους και τους ενημέρωσε για τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Στο περιθώριο της χθεσινής συνάντησης ο κ. Βαρδακαστάνης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης από την Πολιτεία, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να σχεδιάσουμε και να διεκδικήσουμε από αυτούς που διοικούν την πολιτική που θα ακολουθήσουμε με τις νέες τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές» καθώς επίσης και σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «εξόχως ιδιαίτερη» τη χρονιά που διανύουμε, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι «όλα τα θέματα είναι στο τραπέζι, εισοδηματικά, συνταξιοδοτικά, εργασιακά, υγείας, πρόνοιας, παιδείας, προσβασιμότητας, σχεδιασμού πολιτικής σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας, σε εθνικό επίπεδο, σε επίπεδο εφαρμογής διεθνούς σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Η κρίση δεν άφησε τίποτα που να μη χρειάζεται παρέμβαση», είπε.

Μεταφέροντας το αίτημα που διατυπώνεται από τη συντριπτική πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία είπε: «Ζητάμε από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τις πολιτικές που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Από το Υπουργείο Εργασίας την εννοιοποίηση των κανόνων παροχών στον ΕΦΚΑ, ζητάμε από τον υπουργό Οικονομικών να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για την απαλλαγή στα άτομα με αναπηρία από το 67% και άνω στην εισφορά αλληλεγγύης. Ζητάμε να υπάρχει αποσύνδεση των επιδομάτων από την εργασία, ζητάμε να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις που είναι στο τραπέζι και πρέπει να κλείσουν πριν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές» επισήμανε.

Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι το ζήτημα της ισοτιμίας, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται, «συζητείται ρητορικά, αλλά διασφαλίζεται πρακτικά. Με πρακτικά μέτρα, με συγκεκριμένες πολιτικές, στοχευμένες σε όλες τις ηλικίες, σε όλους τους τομείς της ζωής, έτσι ώστε να αίρονται τα εμπόδια και να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να ασκήσουν ανεμπόδιστα τα δικαιώματά τους ως ισότιμοι πολίτες», είπε.

Παράλληλα η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής Μαγνησίας και οι υποψήφιοι βουλευτές της περιοχής συναντήθηκαν χθες με τον κ. Βαρδακαστάνη και ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το αναπηρικό κίνημα.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου