ΤΟΠΙΚΑ

Υποστελεχωμένη η Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου

υποστελεχωμένη-η-μονάδα-χημειοθεραπ-620368

Επίσπευση των διαδικασιών ζητά ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Μαγνησίας – Χθες έκοψαν την πίτα στο «Domotel Xenia» Βόλου

Η δραματική υποστελέχωση της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου και η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών, που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων μόνιμου και επικουρικού γιατρών, αποτελούν τα δύο βασικά ζητήματα που απασχολούν τους καρκινοπαθείς της περιοχής.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Με αφορμή τη χθεσινή κοπή πίτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας στο «Domotel Xenia» Βόλου η πρόεδρος του Συλλόγου Σοφία Ιωάννου με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ συνέστησε ψυχραιμία και εξέφρασε την ευχή να βρεθεί το ταχύτερο δυνατό λύση στο κοινό αίτημα. «Ολοι μαζί, διοίκηση του Νοσοκομείου και Σύλλογος, πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή για να μη μεταφέρονται στους καρκινοπαθείς τα προβλήματα που υπάρχουν», είπε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών της Μαγνησίας μετέφερε στην Πανελλήνια Ομοσπονδία το πρόβλημα που ανέδειξε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ και επανέλαβε την αναγκαιότητα της ταχείας εξεύρεσης λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι με δανεικό γιατρό, δύο μόνο φορές την εβδομάδα, δηλαδή Δευτέρα και Τρίτη, μαζί με τον έναν και μοναδικό ογκολόγο γιατρό λειτουργεί η Μονάδα Χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο μέχρι τουλάχιστον τέλος Φεβρουαρίου. Οσο για την ολοκλήρωση της πρόσληψης της δεύτερης μόνιμης γιατρού ογκολόγου, αυτή δεν θα πρέπει να αναμένεται πριν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δεν σημειωθούν άλλες καθυστερήσεις.

Η κ. Ιωάννου ανέφερε παράλληλα ότι είναι σημαντικό να πλαισιώσουν τον Σύλλογο οι καρκινοπαθείς που δεν είναι εγγεγραμμένοι, προκειμένου να διεκδικήσουν από κοινού λύση στα θέματα που τους απασχολούν, με κυρίαρχη την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για να στελεχωθεί η Μονάδα Χημειοθεραπείας.

Απέκτησαν στέγη

Ο Σύλλογος αποκτά πλέον στέγη σε διαμέρισμα που παραχωρήθηκε για αυτό τον σκοπό στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Γκλαβάνη και Τάκη Οικονομάκη.

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Ιωάννου, ο νέος χώρος που θα στεγάσει τον Σύλλογο είναι δωρεά ευαισθητοποιημένου Βολιώτη.

Κλείνοντας η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών απηύθυνε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία «να αγκαλιάσει τον Σύλλογο και όλοι εμείς οι καρκινοπαθείς να είμαστε ενωμένοι, γιατί όταν είμαστε μαζί μπορούμε να προσφέρουμε πάρα πολλά και να παλέψουμε από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων μας».

Τη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασε ο δημοσιογράφος Σταύρος Πλουμιστός και παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, θεσμικοί φορείς και πλήθος κόσμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου