ΤΟΠΙΚΑ

Στις 93.382 ευρώ ο έρανος αγάπης

στις-93-382-ευρώ-ο-έρανος-αγάπης-623070

Περισσότερες από 600 εθελόντριες συμμετείχαν στη φετινή δράση της Μητρόπολης Δημητριάδος – Διευρύνεται το φιλανθρωπικό έργο

Με τη συνδρομή περισσοτέρων των 600 εθελοντριών πραγματοποιήθηκε και φέτος ο έρανος αγάπης, που είχε ως απολογισμό έσοδα 93.382 ευρώ, τα οποία διατέθηκαν στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Δημητριάδος. Το αποτέλεσμα του φετινού εράνου κυμάνθηκε στο πλαίσιο των προηγούμενων ετών χωρίς σημαντικές αποκλίσεις, γεγονός που αποδεικνύει τη διαρκή στήριξη του κόσμου στο φιλανθρωπικό και ευρύτερα κοινωνικό έργο της τοπικής Εκκλησίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο απολογισμός του εράνου αγάπης βρέθηκε στο επίκεντρο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χθες στην ασφυκτικά γεμάτη από πλήθος εθελοντριών και κληρικών αίθουσα του «Ξενία».

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε την πίτα του γενικού φιλόπτωχου ταμείου της Μητρόπολης Δημητριάδος και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους στηρίζουν το φιλανθρωπικό έργο που επεκτείνεται διαρκώς, χαρακτηρίζοντας «θησαυρό» τη συνδρομή των εθελοντών.

Στον αναλυτικό απολογισμό του εράνου αγάπης, όπως αποτυπώνεται με αριθμούς, τα έσοδα που προέκυψαν από τις ενορίες του Δήμου Βόλου ανήλθαν στις 66.997 ευρώ, στις υπόλοιπες περιοχές της μητροπολιτικής περιφέρειας σε 25.285 ευρώ και στις ιερές μονές σε 1.100 ευρώ αντίστοιχα.

Από το σύνολο των 93.382 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, στα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία διατέθηκε το ποσό των 9.400 ευρώ, στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας 38.500 ευρώ και σε βοηθήματα του γενικού φιλόπτωχου ταμείου 45.482 ευρώ για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ υπογράμμισε ότι «κατ’ αρχήν είμαστε ικανοποιημένοι από τους εθελοντές μας, οι οποίοι κάθε χρόνο τολμούν και σε αυτή την κρίσιμη εποχή συνεχίζουν την παράδοση του εράνου αγάπης».

Ο κ. Ιγνάτιος επισήμανε παράλληλα ότι «τα έσοδα του εράνου αγάπης αξιοποιούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς για την κάλυψη των αναγκών, τόσο για τη σίτιση απόρων, όσο και σε ειδικές περιπτώσεις».

Αυξανόμενα αιτήματα

Απαριθμώντας τις επιμέρους ενότητες του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης Δημητριάδος ο κ. Ιγνάτιος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «όλα αυτά τα χρόνια δημιουργήσαμε ένα δίχτυ ασφάλειας για όλους τους ανθρώπους και το γενικό φιλόπτωχο ταμείο και τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία της Μητροπόλεώς μας διαδραματίζουν το σημαντικότερο ρόλο».

Στα σπίτια γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος σιτίζονται καθημερινά περί τους 1.500 απόρους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι μερίδες που διανέμονται αγγίζουν τις 2.000.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε επίσης ότι «ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των σχολείων, καλύπτοντας τις ανάγκες 200 περίπου παιδιών που υποσιτίζονται και ταυτόχρονα έχουμε αναπτύξει δράσεις με τους γιατρούς της αγάπης και παρεμβαίνουμε ουσιαστικά ακόμη και σε χώρους όπου νοσηλεύονται συντοπίτες μας για να βελτιώνουμε την καθημερινότητά τους», είπε.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο έργο του «Εσταυρωμένου» στον χώρο των φυλακών για την ενίσχυση αποφυλακισμένων και άπορων οικογενειών.

Κλείνοντας απηύθυνε «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Βολιώτες γιατί νομίζω ότι έχουμε αποδείξει ότι όλοι μαζί, στις δύσκολες αυτές μέρες, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η συγγραφέας Μαρία Ζαχαριά και η παιδική και νεανική χορωδία του ωδείου «Πετρίδι» Αγριάς, συνοδεία ορχηστικού σχήματος και των ερμηνευτών Κατερίνας Αποστολοπούλου και Θωμά Σκοτίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου