ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιχτή αγκαλιά για το ΕΕΕΕΚ Βόλου

ανοιχτή-αγκαλιά-για-το-εεεεκ-βόλου-647620

4.000 Βολιώτες στην έκθεση της Ελένης Παπαθανασίου – Αποστολάκη για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας στο κάλεσμα στήριξης των στόχων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης – Κατάρτισης Βόλου με περισσότερους από 4.000 Βολιώτες να επισκέπτονται την έκθεση φωτογραφίας της δημοσιογράφου Ελένης Παπαθανασίου – Αποστολάκη που φιλοξενήθηκε στην Εξωραϊστική για καλό σκοπό. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις φωτογραφιών με θέμα τον Βόλο ανήλθε σε 8.007,75 ευρώ, το οποίο θα διατεθεί για την αγορά ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου που θα διευκολύνει τη μετακίνηση μαθητών με αναπηρία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στον απολογισμό της συστράτευσης αλληλεγγύης προχώρησαν χθες οι διοργανωτές, παραθέτοντας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον οικονομικό απολογισμό της κοινής προσπάθειας τοπικών φορέων, με μπροστάρηδες τους δημοσιογράφους.

Παράλληλα η δημοσιογράφος Ελένη Παπαθανασίου – Αποστολάκη παρέδωσε στους εκπροσώπους του ΕΕΕΕΚ Βόλου το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις πωλήσεις των έργων της και υπογράμμισε ότι «η πόλη στέλνει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού απέναντι στα παιδιά με αναπηρία», ενώ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή της σε κάθε ανάλογη προσπάθεια, ευχαριστώντας δημόσια όσους στήριξαν την κοινή προσπάθεια.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Δημήτρης Χορταργιάς εξήρε την πρωτοβουλία της Ελένης Παπαθανασίου – Αποστολάκη που αγκαλιάστηκε από όλους τους φορείς και υπογράμμισε την κοινωνική προσφορά των δημοσιογράφων και τη στήριξή τους κάθε ανθρωπιστική δράση.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σωτήρης Κέλλας, πρόεδρος του Επικουρικού Ταμείου της Ενωσης Συντακτών ανέφερε ότι έχει καλυφθεί το 95% του ποσού που απαιτείται για την αγορά του ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη μετακίνηση των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Βόλου και σημείωσε ότι «είμαστε συνοδοιπόροι στο ταξίδι της προσφοράς».

Ο πρόεδρος των Ενώσεων Γονέων Ηλίας Κουτσερής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στη συνδρομή γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών που στήριξαν την προσπάθεια με ποικίλες δράσεις.

Η Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Αναπηρία αναφέρθηκε στο «ταξίδι» για την απόκτηση σχολικού λεωφορείου από το ΕΕΕΚ Βόλου και σημείωσε με έμφαση ότι τάχθηκαν όλοι στο πλευρό των φορέων που στήριξαν την προσπάθεια.

Η Φωτεινή Γρηγορίου, διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Βόλου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες σε όλους για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην κοινή προσπάθεια, που όπως επισήμανε «ακόμη και στα δύσκολα, όταν πιστέψεις στον στόχο σου και συνταχθούν όλοι γύρω, τα δύσκολα γίνονται εύκολα».

Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στη γιορτή υποδοχής του λεωφορείου στην αυλή του σχολείου, που θέτει διαρκώς νέους στόχους, με γνώμονα πάντα τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών με αναπηρία και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και την κοινωνική συμμετοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου