ΤΟΠΙΚΑ

Σφοδρές αντιδράσεις των πολυτέκνων

σφοδρές-αντιδράσεις-των-πολυτέκνων-653192

Ζητούν απόσυρση της τροπολογίας που καταργεί το 15% στις προσλήψεις του Υπουργείου Υγείας

Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας του Υπουργείου Υγείας, με την οποία καταργείται το ποσοστό 15% των πολυτέκνων και των τέκνων τους στις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού, ζητά η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Αντισυνταγματική χαρακτηρίζει την τροπολογία η πρόεδρος της Ενωσης Πολυτέκνων Μαγνησίας Τάνια Πράπα, εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας, η οποία εκφράζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την έντονη αντίδρασή της.

«Παίρνονται αντισυνταγματικά μέτρα κατά της πολύτεκνης οικογένειας. Αυτό που είχε δώσει για διαβούλευση η κυβέρνηση, το μετέτρεψε δυστυχώς σε τροπολογία αγνοώντας προκλητικότατα τη διάταξη που ορίζει αυτό το ποσοστό» υπογράμμισε η κ. Πράπα, εκφράζοντας τις θέσεις των απανταχού πολυτέκνων.

Παράλληλα η κ. Πράπα τονίζει ότι τα μέτρα που υιοθετούνται αποτελούν τροχοπέδη κατά της πολυτεκνίας, ενώ διερωτάται «είναι δυνατόν να επιβιώσει μια χώρα όπου οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις;».

Η πρόεδρος των πολυτέκνων της Μαγνησίας εκφράζει την πεποίθηση ότι «με αυτό τον τρόπο οι κυβερνώντες δείχνουν την αντιπολυτεκνική, αντιοικογενειακή και αντιδημογραφική τους πολιτική», ενώ κάνει παράλληλα λόγο για «εμπαιγμό απέναντι στους πολύτεκνους».

Ανακοίνωση Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, με την οποία συμπαρατάσσονται οι Ενώσεις Πολυτέκνων όλης της Ελλάδας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι: «Ηδη τη σκυτάλη της επιδρομής κατά των πολυτέκνων την πήρε το Υπουργείο Υγείας και με τροπολογία του στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι., Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις», καταργεί το ποσοστό 15% των πολυτέκνων στις προσλήψεις του νοσηλευτικού προσωπικού και λοιπού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας (όπως καταργεί και το ποσοστό των ΑΜΕΑ), που έχουν με την παραπάνω διάταξη και ισχύει από το έτος 1997 (ήταν 20% και η συγκυβέρνηση των συντρόφων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ το μείωσε με την παραπάνω διάταξη στο 15%)».

Στην ίδια ανακοίνωση οι πολύτεκνοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και επισημαίνουν σε οξείς τόνους: «Με αυτό τον τρόπο θα επιβιώσει η Ελλάς!! Μία χώρα στην οποία οι θάνατοι υπερβαίνουν κάθε χρόνο τις γεννήσεις κατά 30.000 και πλέον».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου