ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλή επισκεψιμότητα την Πρωτοχρονιά στο Πήλιο

υψηλή-επισκεψιμότητα-την-πρωτοχρονι-672768

Δημοφιλείς εορταστικοί προορισμοί ο Βόλος και το Πήλιο, με τα ποσοστά πληρότητας να αγγίζουν το 85% λόγω Πρωτοχρονιάς, ενώ στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο αντίστοιχα υπολογίζεται σε ποσοστό 75% η επισκεψιμότητα των ημερών. Η Πρωτοχρονιά κινήθηκε σε πιο ήπιους ρυθμούς σε σύγκριση με την αντίστοιχη χριστουγεννιάτικη, ενώ σύμφωνα με τους ξενοδόχους δεκάδες εν δυνάμει επισκέπτες επέλεξαν να παραμείνουν στη βάση τους λόγω καιρικών συνθηκών.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης υπογράμμισε ότι «πάντα η Πρωτοχρονιά είναι πιο χαλαρή από τα Χριστούγεννα, αλλά ομολογουμένως τις τελευταίες μέρες σταμάτησαν οι κρατήσεις μετά τις αναφορές στην κακοκαιρία της Πρωτοχρονιάς. Από την πλευρά μας ως Ενωση Ξενοδόχων εξηγούμε σε όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην περιοχή μας και συνιστούμε οι εκδρομείς να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες για λόγους ασφαλείας».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο καιρός επηρεάζει την ψυχολογία των εκδρομέων, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι «υπάρχουν πολλοί εκδρομείς που θέλουν να απολαύσουν το χιόνι και γι’ αυτό τον λόγο επιλέγουν το Πήλιο τις εορταστικές μέρες».

Η κίνηση των εκδρομέων διατηρήθηκε και το ενδιάμεσο διάστημα στη Μαγνησία, ενώ οι ξενοδόχοι προσβλέπουν σε τόνωση των τζίρων τους, όπως και όλοι οι κλάδοι των επαγγελματιών.

Ο μέσος όρος διαμονής των επισκεπτών είναι δυόμιση περίπου μέρες, ενώ ο κύριος όγκος των εκδρομέων είναι οικογένειες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Θεσσαλία, που επιλέγουν το Πήλιο και για τις κρατήσεις της Πρωτοχρονιάς.

Οι κρατήσεις ξεκίνησαν από τον Νοέμβριο, καθώς ο Βόλος και το Πήλιο ανήκουν στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του χειμώνα και της εορταστικής περιόδου ειδικότερα, γεγονός που τονώνει την κίνηση των ημερών. Ο κ. Ζαφείρης σημείωσε, ωστόσο, ότι παρά την αυξημένη κίνηση των γιορτινών ημερών, εξακολουθεί να είναι δύσκολη η καθημερινότητα των επαγγελματιών του κλάδου, ενώ εξέφρασε την προσδοκία ότι η κίνηση θα συνεχιστεί μέχρι τα Φώτα, σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου