ΤΟΠΙΚΑ

Είπαν τα κάλαντα στους δρόμους του Βόλου

είπαν-τα-κάλαντα-στους-δρόμους-του-βόλ-675474

Εκδήλωση από το χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ με το πατροπαράδοτο καραβάκι

Βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού απέσπασαν τα μέλη του συλλόγου ΕΔΡΑΜΕ που περιδιάβηκαν χθες το βράδυ τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με παραδοσιακά κάλαντα, νησιώτικες φορεσιές, φωτισμένο καραβάκι και παραδοσιακά όργανα.

Το χοροστέκι ΕΔΡΑΜΕ που μετρά αισίως 170 περίπου μέλη στις χορευτικές του ομάδες, έδωσε διαφορετικό χρώμα και τόνο στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου, συμμετέχοντας στο κλίμα χαράς και γιορτής που κυριαρχεί παντού.

Είκοσι οκτώ περίπου μέλη των εφηβικών ομάδων και των χορευτικών ομάδων ενηλίκων χόρεψαν νησιωτικούς χορούς στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, παρουσία πλήθους Βολιωτών που έσπευσαν να απολαύσουν το θέαμα, απαθανατίζοντάς το με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, αψηφώντας το τσουχτερό κρύο.

Στην συνέχεια τα μέλη του ΕΔΡΑΜΕ σχημάτισαν πομπή μαζί με τους παραδοσιακούς μουσικούς που τους συνόδευαν και περιδιάβηκαν τους στολισμένους δρόμους της πόλης, ανάμεσα στο πλήθος των περαστικών, ψάλλοντας τα κάλαντα, που χάνονται στο διάβα των αιώνων. Μικροί και μεγάλοι, φίλοι του πολιτισμού και της παράδοσης συμμετείχαν στο χθεσινό γιορτινό αντάμωμα και έδωσαν το στίγμα τους στο χαρούμενο κλίμα της πόλης, που πάλλεται στους ρυθμούς της Πρωτοχρονιάς και της παράδοσης που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά χάρη στις προσπάθειες ομάδων και συλλόγων με ιστορία και ψυχή.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου