ΤΟΠΙΚΑ

Reunion στον Βόλο που έγραψε ιστορία [εικόνες]

reunion-στον-βόλο-που-έγραψε-ιστορία-εικόνες-677944

Κέφι και ενθουσιασμός από παλιούς συμμαθητές. Απόφοιτοι του ’90 θυμήθηκαν τα παλιά. Γνωστοί dj’s έδωσαν τον παλμό του κεφιού. Χαμόγελα στον φακό του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Πλήθος συμμετοχών στο γιορτινό κάλεσμα των αποφοίτων του ’90, με τους παλιούς μαθητές των Γυμνασίων της περιοχής να δίνουν μαζικά το «παρών» σε ένα reunion που έγραψε ιστορία. Περισσότεροι από 1.000 παλιοί μαθητές συμμετείχαν στη γιορτινή συνάντηση που είχε χρώμα και παλμό όπως τα χρόνια της νιότης, μουσικές της περιόδου του ’90 και γνωστούς Βολιώτες dj’s που έδωσαν το σήμα εκκίνησης της κεφάτης βραδιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ βρέθηκε στην αίθουσα του Ergon Showground στον πολυχώρο Τσαλαπάτα και κατέγραψε το κλίμα της βραδιάς που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, δημιουργώντας στους διοργανωτές σκέψεις για θεσμοθέτηση του εγχειρήματος.

Ο χώρος όπου πραγματοποιήθηκε το reunion των παλιών αποφοίτων του ‘90 γέμισε από χορευτικούς ρυθμούς της εποχής, χαμόγελα, νοσταλγία, αναμνήσεις, χαρά, αλλά και συγκίνηση για τους συμμαθητές που ξαναβρέθηκαν μετά από 28 χρόνια.

Η συμμετοχή στο κάλεσμα, που «γεννήθηκε» από μια παρέα στο facebook, ήταν αθρόα, με τους παλιούς μαθητές όλων των Γυμνασίων της περιοχής να καταφθάνουν κατά ομάδες στον χώρο που είχε διακοσμηθεί σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών και τις πινελιές της δεκαετίας του ’90.

Χαμόγελα, ζωηρές συζητήσεις και επιφωνήματα έκπληξης για τους παλιούς συμμαθητές που μοιράστηκαν τα ίδια θρανία, τις ίδιες αίθουσες, τα χτυποκάρδια μιας ολόκληρης γενιάς, που «έπλασε» τα ίδια όνειρα για το μέλλον. Οι συμμετέχοντες στη προχθεσινή γιορτινή συνάντηση μοιράστηκαν κεφάτες στιγμές, με τους dj’s Κώστα Ξένο, Χρήστο Μανώλη, Χρήστο Ζωγράφο, Αρη Μπιντάκα, Μάνο Μπέλλο, Γιώργο Μπακίρη, Γιώργο Λιάκουρη και Θοδωρή Κολυμβάση να δίνουν τον χορευτικό τόνο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σημαντική διοργάνωση

Τρεις μήνες διήρκεσε η τιτάνια προσπάθεια των διοργανωτών, οι οποίοι αναζήτησαν τους παλιούς συμμαθητές μέσα από τα αρχεία των σχολείων, με τη βοήθεια του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Σωκράτη Σαβελίδη και των διευθυντών των Γυμνασίων, οι οποίοι με πολλή προθυμία συνέβαλαν στην υλοποίηση του κοινού στόχου.

Το reunion που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών συνδιοργάνωσαν οι Γιώργος Μεταφτσής του 1ου Γυμνασίου Βόλου, Αργύρης Καπετανιάς από το 2ο, Γιώργος Νικολέρης από το 3ο , Χρήστος Τζιουμάκης από το 4ο, από το 5ο ο Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Κώστας Χασιώτης από το 6ο, από το 7ο ο Αντώνης Ντάφος, ο Δημήτρης Στράκας από το 8ο, η Αλεξάνδρα Κωνσταντά από το 9ο, ο Θανάσης Κυριακόπουλος από το 1ο Νέας Ιωνίας, από το 2ο Ν. Ιωνίας ο Χρήστος Αγιώτης, από το 3 Ν. Ιωνίας η Μαρία Παπαμαργαρύτη και από το Γυμνάσιο Αγριάς η Κασσιανή Κουσιαρή.

Τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής αναζήτησαν τους παλιούς συμμαθητές στα αρχεία των Γυμνασίων της περιοχής και η προσπάθεια ενισχύθηκε δεόντως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνέβαλαν αποφασιστικά στη διάδοση του νέου, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και έτυχε θερμής υποδοχής και αποδοχής από όλους.

Τι λένε παλιοί απόφοιτοι

Παλιοί απόφοιτοι του 1990 εξέφρασαν τη χαρά και τον ενθουσιασμό τους για την πολύ καλή ιδέα των διοργανωτών κι όπως δήλωσαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ένιωσαν ότι βρέθηκαν και πάλι μαζί με τους συμμαθητές και τους φίλους της σχολικής τους ζωής, διασκεδάζοντας στα αγαπημένα τους στέκια, όπως τότε.

Ο Αργύρης Καπετανιάς, απόφοιτος του 2ου Γυμνασίου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής, ανέφερε ότι «νιώσαμε την ανάγκη να μαζευτούμε οι παλιοί συμμαθητές. Η ανάγκη αυτή ξεκίνησε από μια ιδέα του Μίμη Χριστόπουλου που συγκέντρωσε 60 παλιούς συμμαθητές του σε ανάλογη εκδήλωση και θεωρήσαμε ότι είναι καλό να μαζέψουμε όλη τη γενιά, να διασκεδάσουμε όπως διασκεδάζαμε τότε, με μουσική εκείνης της εποχής, με τους dj’s εκείνης της εποχής. Στόχος μας ήταν να συγκεντρωθούμε, να διασκεδάσουμε όπως τότε και να ξαναδούμε τους παλιούς μας συμμαθητές».

Ανάλογες θέσεις διατύπωσε ο Δημήτρης Χριστόπουλος, μέλος της οργανωτικής και απόφοιτος του 5ου Γυμνασίου Βόλου, ο οποίος τόνισε ότι η βραδιά πέρα από τον ψυχαγωγικό και εορταστικό της χαρακτήρα είχε και φιλανθρωπική χροιά, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε ιδρύματα της περιοχής. «Επιθυμία μας είναι να επαναληφθεί η προσπάθεια, καθώς έχουμε ήδη αιτήματα για καλοκαιρινή συνάντηση, προκειμένου να παραβρεθούν οι συμμαθητές μας που ζουν στο εξωτερικό και δεν μπορούν να έρθουν στις γιορτές» είπε ο Δημήτρης Χριστόπουλος.

Η Αλεξάνδρα Κωνσταντά από το 9ο Γυμνάσιο Βόλου και μέλος της οργανωτικής επιτροπής ανέφερε ότι οι παλιοί συμμαθητές αγκάλιασαν την ιδέα του Μίμη Χριστόπουλου και μια παρέα ξεκίνησε την προσπάθεια να συναντηθούν όλα τα Γυμνάσια του Βόλου. «Βρήκαμε πάρα πολύ ωραία την ιδέα, ανυπομονούσαμε να δούμε παλιούς φίλους και συμμαθητές, να δούμε πώς εξελίχθηκε η ζωή τους, αν είναι ευτυχισμένοι, αν είναι χαρούμενοι, αν είναι παντρεμένοι, αν έχουν παιδάκια. Να μάθουμε τα νέα τους και να περάσουμε μια βραδιά όπως τότε. Περνούσαμε πολύ καλά στα στέκια του Βόλου, με πολύ ωραία μουσική, ωραίες παρέες και θελήσαμε να θυμηθούμε τα παλιά», είπε.

Με ανάλογο ενθουσιασμό μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Βαγγέλης Οικονόμου, απόφοιτος του 9ου Γυμνασίου Βόλου, ο οποίος δήλωσε ότι: «Νιώθω τεράστια χαρά και συγκίνηση γιατί βλέπω συμμαθητές που είχα να τους δω 28 χρόνια. Με πολλούς είχαμε βρεθεί και τον Απρίλιο όταν κάναμε ένα reunion στο δικό μας Γυμνάσιο και νιώθω μεγάλη χαρά γιατί βλέπω πάρα πολλά παιδιά με τα οποία μοιραστήκαμε τις ίδιες αίθουσες, τις ίδιες τάξεις, τις ίδιες γειτονιές, τους ίδιους χώρους που διασκεδάζαμε. Νιώθω μεγάλη χαρά», υπογράμμισε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου