ΤΟΠΙΚΑ

Αβραμόπουλος από τον Βόλο: «Εθνική ευθύνη η διαχείριση του μεταναστευτικού»

αβραμόπουλος-από-τον-βόλο-εθνική-ευθ-682771

Με δήλωσή του από τον Βόλο ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης τόνισε ότι υπάρχει κίνδυνος επιστροφής στις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας εάν κυριαρχήσουν ο λαϊκισμός και οι ακραίες τάσεις

Η ευθύνη για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από μια χώρα είναι καθαρά εθνική, δήλωσε χθες από τον Βόλο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ο οποίος μίλησε στη χθεσινή εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Βόλου στο «Ξενία», εξέφρασε τον προβληματισμό του για τις ακραίες πολιτικές τάσεις που διαφαίνονται στην Ευρώπη και τον λαϊκισμό, τονίζοντας ότι «υπάρχει κίνδυνος αν κυριαρχήσουν αυτές οι δυνάμεις να γυρίσουμε στις σκοτεινές σελίδες της Ιστορίας».

Ο κ. Αβραμόπουλος ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του π. προέδρου του Ομίλου Χαράλαμπου Τσιμά να επισκεφτεί τον Βόλο και να μιλήσει με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης».

Ο ίδιος μίλησε ανοιχτά για την ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής ενότητας, ενώ σημείωσε ότι η Ευρώπη βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας.

Αίσθηση προκάλεσε, εξάλλου, η δήλωσή του ότι οι Θεσσαλοί, όπως και οι Μακεδόνες, αλλά και οι Θράκες έχουν στο αίμα τους, στο dna το προσφυγικό ζήτημα, γιατί πολλοί κάτοικοι των παραπάνω περιοχών είναι απόγονοι προσφύγων.

Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι «η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα πρωτόγνωρο ανεξέλεγκτο κύμα μεταναστών και προσφύγων. Η χώρα χάρη στη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπόρεσε να διαχειριστεί με επιτυχία το ζήτημα», είπε. Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο χειμώνας που έρχεται δεν θα έχει πάλι εικόνες σαν και αυτές που ζήσαμε πριν από τρία χρόνια. Δεν αποτελεί τιμή για τη χώρα να στέλνουμε εικόνες σαν κι αυτές της τόσο δραματικής τετραετίας», είπε.

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του σημείωσε ότι αποτελεί προτεραιότητα η καλύτερη δυνατή διαχείριση των κοινών ευρωπαϊκών μας συνόρων. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι «φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Ευρωπαϊκή Συνοριοακτοφυλακή μια κοινή Ευρωπαϊκή Αστυνομία συνόρων και έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός κοινού ευρωπαϊκού συστήματος ασύλου».

Κλείνοντας, προέβλεψε ότι δεν θα σταματήσουν νωρίς το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, γιατί ζούμε στην εποχή της ανθρώπινης κινητικότητας, ενώ τόνισε ότι «με δική μας πρωτοβουλία αναβαθμίσαμε αυτό το ζήτημα σε παγκόσμιο επίπεδο έτσι ώστε να τύχει παγκόσμιας διαχείρισης».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου