ΤΑΞΙΔΙΑ

Κορυφαίοι προορισμοί Βόλος – Πήλιο

κορυφαίοι-προορισμοί-βόλος-πήλιο-690894

Στους τρεις κορυφαίους χειμερινούς εορταστικούς προορισμούς ανήκουν ο Βόλος και το Πήλιο, που καταγράφουν αυξανόμενα ποσοστά πληρότητας ενόψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργου Ζαφείρη, τα ποσοστά πληρότητας ξεπερνούν μέχρι στιγμής το 80% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και το 50% στον υπόλοιπο ορεινό όγκο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οσο πλησιάζει η γιορτινή περίοδος, αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο τα παραπάνω ποσοστά, με τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής, οι οποίοι είναι αρκετοί.

Οι εκτιμήσεις είναι αισιόδοξες για το δίπολο Βόλος – Πήλιο, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Ζαφείρης σημαντικό ρόλο στην αύξηση της επισκεψιμότητας έχουν παίξει την τελευταία τετραετία ο εορταστικός στολισμός του Βόλου, το φυσικό περιβάλλον, οι ποικίλες γιορτινές εκδηλώσεις, η γαστρονομία, η φυσική προίκα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής, που προσελκύουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών.

Οι εορταστικές κρατήσεις ξεκίνησαν ήδη από τα μέσα του προηγούμενου μήνα, με το σήμα εκκίνησης της γιορτινής κίνησης να δίνεται τη μέρα της επίσημης φωταγώγησης του Βόλου, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η γιορτινή περίοδος λειτουργεί σαν τονωτική ένεση για τους ξενοδόχους και τους επαγγελματίες του τουρισμού γενικότερα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες για αύξηση του τζίρου, με τη βοήθεια πάντα των καιρικών συνθηκών. Ο μέσος όρος διαμονής των τουριστών είναι τρεις και τέσσερις μέρες περίπου, ενώ όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος των ξενοδόχων οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα και είναι ελκυστικές για τους τουρίστες.

Κίνηση από το εξωτερικό

Διευρύνεται, στο μεταξύ, το άνοιγμα που επιχειρούν οι ξενοδόχοι και οι επαγγελματίες του τουρισμού στο εξωτερικό, ενώ όπως σημείωσε ο Γιώργος Ζαφείρης παρατηρείται από το καλοκαίρι κινητικότητα από την Αμερική. Στο μεταξύ, στον προγραμματισμό δράσης των Δήμων Βόλου, Ζαγοράς – Μουρεσίου, Νοτίου Πηλίου και Ενωσης Ξενοδόχων για συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, με την παρουσία του Επιμελητηρίου, καταγράφονται η Ελβετία και η Ουκρανία.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξέφρασε, εξάλλου, την ευχή να κυμανθεί σε ανάλογα επίπεδα η τουριστική κίνηση του 2019, ενώ τόνισε ότι όλοι αναμένουν τις εξελίξεις από τη βρετανική αγορά λόγω Brexit, για να προσθέσει ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν ακόμη ασφαλείς εκτιμήσεις.

Κατάλογοι σε γραφή τυφλών

Συνάντηση με το σωματείο ατόμων με προβλήματα όρασης «Μάγνητες Τυφλοί» είχε χθες ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, ενόψει της έκδοσης καταλόγων στα ξενοδοχεία σε γραφή μπρέιλ.

Το συγκεκριμένο μέτρο είναι υποχρεωτικό από την καινούργια χρονιά κι όπως σημείωσε ο πρόεδρος των ξενοδόχων πρόκειται για μια σημαντική δράση για τη διευκόλυνση των ατόμων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου