ΤΟΠΙΚΑ

Διαδρομές γνωριμίας με το Πήλιο

διαδρομές-γνωριμίας-με-το-πήλιο-692112

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές Ελλήνων και ξένων δρομέων στο φετινό Ultra Trail Pelion, που συγκέντρωσε περισσότερους από 400 λάτρεις του Πηλίου. Πλήθος δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσε για τρίτη χρονιά το «παρών» στη θεσμοθετημένη πλέον διοργάνωση, που προωθεί παράλληλα τον τουρισμό, ενώ ενισχύει την επισκεψιμότητα στο όρος των Κενταύρων.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Τσαντός, «ψυχή» της διοργάνωσης, παρά τις αντίξοες συνθήκες στο βουνό των Κενταύρων, με αρκετό χιόνι πάνω από τα 1.000 μέτρα, η διοργάνωση Ultra Trail Pelion ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου.

Ο UTP αποτελεί θεσμό τα τελευταία τρία χρόνια στην ultra trail κοινότητα, που δραστηριοποιείται στις υπεραποστάσεις βουνού. Το Πήλιο και φέτος γέμισε από αθλητές, συνοδούς και θεατές που παρακολούθησαν τον μεγάλο αγώνα του Σαββάτου, αλλά και τον μικρό που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Οι συμμετοχές στη διαδρομή της πρώτης μέρας ήταν 200 περίπου, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονταν αθλητές από όλη την Ελλάδα και δώδεκα χώρες του κόσμου, από την Ευρώπη μέχρι την μακρινή Ιαπωνία. Οι δρομείς, έχοντας ως σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πορταριά, διήνυσαν μια μεγάλη διαδρομή, περνώντας από πάρα πολλά χωριά του Πηλίου, όπως Πορταριά, Μακρινίτσα, Χάνια, Ανήλιο, Τσαγκαράδα, απολαμβάνοντας το τοπίο και την εναλλαγή των εικόνων.

Τη δεύτερη μέρα του αγώνα, οι δρομείς που συμμετείχαν ήταν 240 και προήλθαν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πειραιά, Αλεξανδρούπολη, Αρκαδία, Κήθυρα και αλλού.

Παράλληλα ο Κώστας Τσαντός υπογράμμισε την ουσιαστική συνδρομή των εθελοντών της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων, που βοήθησαν στην ασφάλεια των αθλητών, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια ανάδειξης των παραδοσιακών μονοπατιών του Πηλίου, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Κλείνοντας, επισήμανε ότι ο εθελοντισμός είναι η βάση της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που αποτελεί πλέον θεσμό και προσέθεσε ότι η ένθερμη ανταπόκριση του κόσμου είναι καθοριστική για τη συνέχιση του θεσμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου