ΤΟΠΙΚΑ

Βιβλία στο ράφι της αγάπης στο Ορφανοτροφείο Βόλου

βιβλία-στο-ράφι-της-αγάπης-στο-ορφανοτ-694639

Εγκαινιάζεται αύριο η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο που δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του Ιδρύματος

Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο που εγκαινιάζεται αύριο Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου, με στόχο να εμπλουτίσει τις γνώσεις των 22 παιδιών που φιλοξενούνται.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ράφι της αγάπης γέμισε βιβλία που προσέφερε το ομώνυμο μη κερδοσκοπικό σωματείο, μετά από ενέργειες του ΔΣ του ιδρύματος και της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, η πρόεδρος του σωματείου «Το ράφι της αγάπης» Εύα Παυλίδου, ο πρόεδρος του ιδρύματος Κωνσταντίνος Θεοδώρου και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Κλεοπάτρα Γεωργακλή.

Η βιβλιοθήκη – αναγνωστήριο δημιουργήθηκε στο παλιό κτίριο του Ορφανοτροφείου, μετά από εξάμηνη προσπάθεια και εμπλουτίστηκε με 600 βιβλία, τα οποία προσέφερε το σωματείο «Το ράφι της αγάπης».

Στο μεταξύ, οι παλιές εγκαταστάσεις του ιδρύματος άλλαξαν όψη, χάρη στη συνδρομή ευαισθητοποιημένων πολιτών του Βόλου, αλλά και ευρύτερα. Το παλιό κτίριο άλλαξε όψη χάρη στις δωρεές ανθρώπων που αγαπούν το Ορφανοτροφείο και το στηρίζουν και πλέον τα παιδάκια μπορούν να έχουν καινούργια βιβλία, να έχουν βοηθήματα για το σχολείο τους και παράλληλα να πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις σε αυτό τον χώρο.

Η νέα βιβλιοθήκη – κόσμημα είναι διαρθρωμένη ανάλογα με τις ανάγκες και τις ηλικίες των παιδιών του Ορφανοτροφείου, με παιδικά, εφηβικά βιβλία, καθώς επίσης και βοηθήματα για το σχολείο και είναι πολύ σημαντική για το ίδρυμα, τα παιδιά και τη δράση που αναπτύσσει.

Νέα ώθηση στη γνώση

Αναφερόμενος στην παραπάνω πρωτοβουλία, ο πρόεδρος του ΔΣ του Ορφανοτροφείου Βόλου Κώστας Θεοδώρου υπογράμμισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Η δική μας φιλοσοφία είναι να αναδείξουμε τον χώρο του αναγνωστηρίου, γιατί η δημιουργία της βιβλιοθήκης ενισχύει την επικοινωνία με την κοινωνία. Η συγκεκριμένη δράση διατηρεί ανοιχτή την πόρτα του ιδρύματος για την τοπική κοινωνία, εκφράζει την αγάπη μας προς τα παιδιά, τη διαρκή μας φροντίδα για μάθηση, για γνώση, για παιδεία, προκειμένου να έχουν όλα τα εφόδια που χρειάζονται για να γίνουν ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνίας».

Το ίδρυμα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά για τα παιδιά κι όπως επισήμανε ο κ. Θεοδώρου, παράλληλος στόχος είναι «να προσφέρουμε μελλοντικά μαθησιακή στήριξη και σε παιδιά που δεν ανήκουν στο Ορφανοτροφείο».

Συγκινητική είναι, στο μεταξύ, η αγκαλιά της πόλης, των ευαισθητοποιημένων πολιτών και η στήριξη των στόχων του ιδρύματος, που αναπτύσσει σημαντική παρουσία επί έναν και πλέον αιώνα.

Όπως υπογραμμίζει, κλείνοντας, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου «είναι πάντα ανοιχτή η αγκαλιά των Βολιωτών. Είναι αγκαλιά αγάπης για τα παιδιά και η συνδρομή τους καθοριστική για τη στήριξη των στόχων του ιδρύματος. Ας μην ξεχνάμε ότι πάντα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό όταν φροντίζουμε τα παιδιά και πιστεύουμε ότι η συμβολή του κόσμου είναι καθοριστική για την παρουσία του ιδρύματος μέσα στην πόλη του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου