ΤΟΠΙΚΑ

Ζητούν λίγο κρέας για τις οικογένειές τους…

ζητούν-λίγο-κρέας-για-τις-οικογένειές-694693

Αυξάνονται τα αιτήματα για βοήθεια στα καταστήματα της περιοχής – Διερευνητικές ματιές των καταναλωτών στα κρεοπωλεία

Σε απόγνωση βρίσκονται πολλοί οικογενειάρχες, οι οποίοι λόγω ανεργίας και οικονομικής ένδειας στρέφονται στα τοπικά κρεοπωλεία, ζητώντας λίγο κρέας για τα παιδιά τους. Τα αιτήματα πολλαπλασιάζονται, ειδικά τη φετινή χρονιά, με τους επαγγελματίες να γίνονται αποδέκτες της αγωνίας ανθρώπων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της φτώχειας.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Κρεοπωλών Αντώνης Κανελλόπουλος, όλοι οι επαγγελματίες είναι ευαισθητοποιημένοι και συνδράμουν διακριτικά. Παράλληλα το Σωματείο υλοποιεί δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η εθελοντική προσφορά κατέχει εξέχουσα θέση στην καθημερινή τους δραστηριότητα.

Πέρυσι διανεμήθηκαν σακούλες με κρέας σε είκοσι οικογένειες, ενώ στην ατζέντα αλληλεγγύης των μελών του Σωματείου καταγράφονται αξιόλογες κοινωνικές δράσεις, που αναμένεται να προσδιοριστούν στο προσεχές διάστημα, ενόψει των γιορτών.

Οι πρώτες παραγγελίες

Οι πρώτες παραγγελίες καταγράφονται, στο μεταξύ, στα τοπικά κρεοπωλεία ενόψει των γιορτών, ενώ αυξάνονται, όπως προαναφέρθηκε, τα αιτήματα για βοήθεια που προέρχονται από άπορους οικογενειάρχες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών, η μέχρι τώρα κίνηση στα κρεοπωλεία παρουσιάζει απόκλιση της τάξης του 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ η προσοχή τους στρέφεται, όπως είναι φυσικό, στο ερχόμενο εορταστικό διάστημα.

«Το ενδιαφέρον των καταναλωτών αναμένεται να εκδηλωθεί πιο έντονα μετά τις 18 Δεκεμβρίου και οι τιμές των κρεάτων για το γιορτινό τραπέζι εκτιμούμε ότι δεν θα διαφοροποιηθούν, παρότι είναι νωρίς ακόμη», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος των κρεοπωλών Αντώνης Κανελλόπουλος, ο οποίος σημειώνει ότι οι τιμές για το γιορτινό τραπέζι θα καθοριστούν λίγο πριν τις γιορτές.

Το κρέας αποτελεί σταθερή αξία και όπως τονίζει ο κ. Κανελλόπουλος, ειδικά στο χοιρινό και το μοσχαρίσιο η τιμή θα παραμείνει αμετάβλητη. Το εύρος των τιμών στο χοιρινό κρέας ποικίλλει από 4 έως 6,80 ευρώ το κιλό και στο μοσχάρι αντίστοιχα από 7,5 έως 10 ευρώ το κιλό.

Ο πρόεδρος των κρεοπωλών εκφράζει την άποψη ότι η εορταστική κίνηση θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις προσδοκίες των επαγγελματιών, ενώ σημειώνει, παράλληλα, ότι η σχέση εμπιστοσύνης που έχει εδραιωθεί με τους καταναλωτές είναι πολύ σημαντική για τον κλάδο.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου