ΤΟΠΙΚΑ

Το ίδρυμα «Δεληγεώργη» τίμησε τον Πολιούχο του Βόλου

το-ίδρυμα-δεληγεώργη-τίμησε-τον-πολ-695833

Οι τοπικές αρχές και πλήθος κόσμου ευχήθηκαν στον Νίκο Δεληγεώργη για την ονομαστική του εορτή

Με τη δέουσα επισημότητα, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, το ίδρυμα «Αφων Δεληγεώργη», τιμώντας τον Πολιούχο του Βόλου, παρέθεσε χθες την καθιερωμένη δεξίωση στην αίθουσα τελετών του ιδρύματος στο μέγαρο «Ηλίου Μέλαθρον».

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Νίκος Δεληγεώργης δέχτηκε τις ευχές της τοπικής κοινωνίας, με αφορμή την ονομαστική του εορτή, με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο να υπογραμμίζει τη σημασία του κοινωνικού έργου που επιτελούν το ίδρυμα και ο εορτάζων προσωπικά.

Ο Σεβασμιότατος εξήρε την «ανιδιοτελή προσφορά», όπως είπε χαρακτηριστικά, του κ. Δεληγεώργη, ενώ υπογράμμισε ότι το πολύτιμο έργο και η προσφορά του αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους. «Ο λαός έχει ανάγκη την ενότητα για να συνεχίσει τον σκληρό του αγώνα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ιγνάτιος, ενώ υπογράμμισε, παράλληλα, τους δεσμούς αγαστής συνεργασίας που έχουν σφυρηλατηθεί μεταξύ του κοινωφελούς ιδρύματος, της τοπικής κοινωνίας και της Εκκλησίας.

Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος του ιδρύματος «Αφων Δεληγεώργη», Νίκος Δεληγεώργης, αναφέρθηκε στη μακρόχρονη προσφορά της οικογένειας Δεληγεώργη, που υπερβαίνει τον ένα αιώνα. «Το ίδρυμα είναι προσανατολισμένο στις αρχές της Χριστιανοσύνης και αναπτύσσει δράσεις κοινωνικές, πολιτιστικές και επιστημονικές», είπε ο κ. Δεληγεώργης, ο οποίος αναφέρθηκε στις δράσεις συνεργασίας με τη Μητρόπολη Δημητριάδος, τον Δήμο Βόλου και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στους μελλοντικούς στόχους που έχουν τεθεί.

Ο Νίκος Δεληγεώργης και η σύζυγός του Σοφία δέχτηκαν τις ευχές της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη, του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου, της αντιπεριφερειάρχη Δωροθέας Κολυνδρίνη, εκπροσώπων του Δήμου Βόλου, των Σωμάτων Ασφαλείας, θεσμικών φορέων, εκπροσώπων συλλόγων και πλήθους κόσμου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου