ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση 20% στις γονικές παροχές στη Μαγνησία

αύξηση-20-στις-γονικές-παροχές-στη-μαγνη-709938

Νέα δεδομένα στα ακίνητα λόγω της επικείμενης αύξησης των αντικειμενικών αξιών

Κινητικότητα παρατηρείται στο πεδίο των γονικών παροχών και καταγράφεται αύξηση 20% στις μεταβιβάσεις ακινήτων από γονείς σε παιδιά το τελευταίο δίμηνο στη Μαγνησία. Η αισθητή αύξηση, σε σύγκριση με το σχεδόν μηδενικό ενδιαφέρον της προηγούμενης χρονιάς, αποδίδεται στις επικείμενες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, που αναμένονται από την 1η Ιανουαρίου της νέας χρονιάς.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κινητικότητα που παρατηρείται στις γονικές παροχές των ακινήτων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών και την συνεπακόλουθη φορολογία. «Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, φαίνεται ότι έχει ήδη σταθεροποιηθεί η αγορά και υπάρχουν τάσεις ανόδου. Υπάρχει μια κινητικότητα όσον αφορά σε επένδυση σε μικρά διαμερίσματα ή σε παλαιότερα ακίνητα», αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρχιτέκτων Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου, πρόεδρος των κατασκευαστών σε τοπικό επίπεδο.

Ο ίδιος υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι η αύξηση των αντικειμενικών θα ισχύσει για περιφερειακές περιοχές με χαμηλή τιμή ζώνης, ενώ σύμφωνα με την εκτίμησή του δεν θα επηρεαστεί το κέντρο του Βόλου.

Στο μεταξύ, τοπικά υπάρχει μεγάλη ζήτηση για αγορά και ενοικίαση για διαμερίσματα δυάρια και τριάρια στο κέντρο του Βόλου, με ταυτόχρονη έλλειψη αντίστοιχων διαμερισμάτων τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

«Υπάρχουν πολλά μεταχειρισμένα διαμερίσματα που δεν είναι σε καλή κατάσταση και χρήζουν ανακατασκευών, για τα οποία δεν υπάρχει ενδιαφέρον ή τα νοικιάζουν σε πολύ χαμηλές τιμές, σε αντίθεση με όσα είναι ανακατασκευασμένα ή καινούργια στα μεγέθη αυτά, τα οποία γίνονται ανάρπαστα», τονίζει ο κ. Παπαγεωργίου.

Καταθέτοντας τη δική του εκτίμηση, ο Βολιώτης αρχιτέκτονας υπογραμμίζει ότι «υπάρχουν σημάδια σταθεροποίησης της κτηματαγοράς, χωρίς μεγάλα άλματα, αλλά φαίνεται ότι η πτωτική πορεία εδώ και ένα χρόνο έχει σταματήσει. Εχουμε μια τάση σταθεροποίησης με ανοδική πορεία. Και από πλευράς ενοικίων και από πλευράς πωλήσεων, υπάρχει σταθερότητα των τιμών», τονίζει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου