ΤΟΠΙΚΑ

Λευκό τοπίο στις ψηλές βουνοκορφές του Πηλίου και της Οθρυος,

λευκό-τοπίο-στις-ψηλές-βουνοκορφές-το-713160

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της κακοκαιρίας που «έντυσε» στα λευκά τις ψηλές βουνοκορφές του Πηλίου και της Οθρυος, σε ύψος 1.200 μέτρων και άνω, θέτοντας σε επιφυλακή τον μηχανισμό περιφέρειας και δήμων, με τις μηχανές των αποχιονιστικών, να είναι αναμμένες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο Πήλιο, ειδικότερα, χιονίζει από προχθές το βράδυ, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα, λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας που υπάρχει σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Η ακτίνα του χιονιού καλύπτει μια απόσταση τριών, περίπου χιλιομέτρων, με αφετηρία το Σανατόριο και φθάνει σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων μετά τα Χάνια, μέχρι το χιονοδρομικό.

Οχήματα της περιφέρειας κινούνται σε όλη την προαναφερθείσα ακτίνα, προκειμένου να διατηρηθεί ανοιχτό το επαρχιακό δίκτυο και να μην υπάρξουν προβλήματα για τα διερχόμενα οχήματα. Το ύψος του χιονιού υπολογίζεται ότι δεν ξεπερνάει τα έξι εκατοστά, ενώ σύμφωνα με την εκτίμηση όσων βρίσκονται στο μέτωπο της κακοκαιρίας, δεν είναι ισχυρή η χιονόπτωση, και ως εκ τούτου δεν δημιουργεί προβλήματα.

Στο χιονοδρομικό, αντίστοιχα, το ύψος του χιονιού έφτασε τα δέκα εκατοστά, όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της «Κενταύρων όρος», Γρηγόρης Ιγγλέσης, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζονται οι πυρετώδεις εργασίες στον χώρο.

Σε Οθρυ και Ανάβρα

Το πρώτο άγγιγμα του χειμώνα έγινε αισθητό, παράλληλα, και στον ορεινό όγκο της Οθρυος και σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων, επιβεβαιώνοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις των τελευταίων ημερών.

Η ψηλότερη κορυφή της Οθρυος καλύφθηκε από λευκό στρώμα χιονιού, ενώ ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε και στις ψηλότερες περιοχές της Ανάβρας, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα. Στο μεταξύ, τα διαθέσιμα μηχανήματα βρίσκονται σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο. Η χιονόπτωση στις κορυφογραμμές των βουνών πλαισιώθηκε από βροχές στα πεδινά της περιοχής του Αλμυρού, που αναμένεται να προκαλέσουν ζημιές στο αγροτικό δίκτυο, σύμφωνα με την εκτίμηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Κώστα Νικοβιώτη.

Τη Δευτέρα αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιόνια στις ορεινές περιοχές της Μαγνησίας σε σχετικά μεγάλο υψόμετρο. Βαθμιαία όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία και στο Βόλο, ειδικότερα, από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου