ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ

Εκλεψαν εικόνα από ξωκλήσι στο Μικρό Περιβολάκι

εκλεψαν-εικόνα-από-ξωκλήσι-στο-μικρό-π-827349

Αφαίρεσαν εικόνα του Τιμίου Προδρόμου από το εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου

Εικόνα αφαίρεσαν άγνωστοι από το ξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στο Μικρό Περιβολάκι, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στους ντόπιους, διότι είναι πρωτοφανές για την περιοχή, όπως ανέφεραν κάτοικοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Η κλοπή έγινε αντιληπτή προχθές το απόγευμα από τον ιερέα του χωριού π. Δημήτριο Σταμούλη, ο οποίος επισκέφτηκε το ξωκλήσι και διαπίστωσε ότι είχε αφαιρεθεί η εικόνα του Τιμίου Προδρόμου, που ήταν τοποθετημένη στον πρόναο.

Ο ιερέας του χωριού ανέφερε το συμβάν στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και αστυνομικοί έσπευσαν αμέσως στο εκκλησάκι, το οποίο είναι, σημειωτέον, πάντα ανοιχτό κι όποιος επιθυμεί μπορεί να εισέλθει για να προσκυνήσει.

Η αξία της εικόνας υπολογίζεται σε 200 ευρώ, περίπου, ενώ το συγκεκριμένο κειμήλιο και όσες εικόνες υπάρχουν στο ξωκλήσι, έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της περιοχής.

Δεν είναι δυνατό να προσδιοριστεί ο χρόνος τέλεσης της κλοπής, αλλά εικάζεται ότι πραγματοποιήθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες.

Το συγκεκριμένο γεγονός πάντως προκάλεσε θλίψη στους κατοίκους του Μικρού Περιβολακίου, αλλά και στους προσκυνητές, οι οποίοι επισκέπτονται το μικρό ξωκλήσι, που βρίσκεται έξω από το χωριό και αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου