ΤΟΠΙΚΑ

Μαθήματα μέσω… skype από Βολιώτη εκπαιδευτικό

μαθήματα-μέσω-skype-από-βολιώτη-εκπαιδευ-741171

Καινοτομία αποτελεί για τη Μαγνησία ο κύκλος διαδικτυακών μαθημάτων που ξεκίνησαν από τον προηγούμενο μήνα στον Βόλο ο εκπαιδευτικός Κωνσταντίνος Νάνος και οι συνεργάτες του. Η σύνδεση με την αίθουσα του φροντιστηρίου γίνεται μέσω skype, προς όφελος του μαθητή που βρίσκεται σε απομακρυσμένες περιοχές της Μαγνησίας ή ευρύτερα και δεν έχει εύκολη πρόσβαση στα φροντιστήρια.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το μάθημα γίνεται σε απευθείας σύνδεση με την αίθουσα του φροντιστηρίου και διευκολύνει, επίσης, τους μαθητές που βρίσκονται σε αστικά κέντρα και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν εύκολα, διότι οι γονείς τους εργάζονται.

Ο Βολιώτης φυσικός Κωνσταντίνος Νάνος, γραμματέας του Συλλόγου Φροντιστών Μαγνησίας, ανέλυσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τις παραμέτρους της νέας πρότασης, που βασίζεται στις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται ένα παιδί είναι υπολογιστής, μια απλή σύνδεση ίντερνετ και το πρόγραμμα skype. Οπως εξηγεί ο κ. Νάνος «κάνουμε την σύνδεση κανονικά μέσω skype, επικοινωνούμε, κι εγώ με ένα ειδικό εξοπλισμό που έχω, ότι γράφω στο δικό μου πίνακα, μεταφέρεται αυτόματα στην οθόνη του υπολογιστή. Ουσιαστικά, οποιαδήποτε παροχή έχει ένα φροντιστήριο, έχει και το διαδικτυακό. Τις σημειώσεις του μαθήματος μπορώ να τις στείλω όλες μέσω messenger ή μέσω e meil. H διόρθωση μπορεί να γίνει επιτόπου. Τα μαθήματα γίνονται on line, οπότε οι απορίες λύνονται κατευθείαν. Οι μαθητές που παρακολουθούν διαδικτυακά, νιώθουν ότι βρίσκονται σε αίθουσα φροντιστηρίου, μαζί με άλλα παιδιά που παρακολουθούν την ίδια στιγμή».

Η ρηξικέλευθη πρόταση διατυπώθηκε αρχικά στην Αθήνα και υλοποιείται σε Ρόδο και Βόλο μέσα από ένα δίκτυο εκπαιδευτικών, οι οποίοι διδάσκουν όλα τα φροντιστηριακά μαθήματα, που χρειάζονται για την προετοιμασία των μαθητών για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παρουσίαση στα νησιά

Ο Βολιώτης φυσικός θα πραγματοποιήσει παρουσίαση επαγγελματικού προσανατολισμού για το νέο σύστημα στη Σκιάθο και τη Σκόπελο, ενώ θα εξηγήσει, παράλληλα, σε γονείς και μαθητές πώς λειτουργεί το διαδικτυακό μάθημα.

Μεθαύριο Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα βρίσκεται στην αίθουσα «Ορφέας» της Σκοπέλου και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 11.30 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων «Μπούρτζι» της Σκιάθου.

Ο Βολιώτης φυσικός, και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ο οποίος είναι αντιπρόσωπος της συγκεκριμένης καινοτομίας για τη Θεσσαλία, τονίζει ότι «μπαίνοντας τα παιδιά σε αυτό το σύστημα γλιτώνουν πάρα πολύ χρόνο και έχουν, επίσης, ευέλικτο πρόγραμμα».

Εχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον και έχουν εγγραφεί στην διαδικτυακή…τάξη παιδιά από τις Μηλιές, την Αργαλαστή, τα Κανάλια, αλλά και την Ναύπακτο, την Θεσσαλονίκη και την Κύπρο.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας για τους ενδιαφερόμενους είναι 2421037725 και 6973057101, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Νάνος, «μπορούν να συνδεθούν χωρίς κόστος για μια εβδομάδα οι ενδιαφερόμενοι για να δουν πώς δουλεύουν τα παιδιά σε όλα τα μαθήματα, αν επικοινωνήσουν στα παραπάνω τηλέφωνα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου