ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθέτει ο Στάθης Τοπαλίδης

εκθέτει-ο-στάθης-τοπαλίδης-741179

Καλλιτέχνης στον στίβο και το χρώμα ο διακεκριμένος Βολιώτης προπονητής Στάθης Τοπαλίδης, ξεδιπλώνει το δημιουργικό του ταλέντο και παρουσιάζει τα ζωγραφικά του έργα στους φιλότεχνους του Βόλου, στην έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» από τις 18 έως τις 22 Οκτωβρίου στην «Εξωραϊστική».

Μετά τις μεγάλες διακρίσεις στον στίβο και τη μεγάλη πορεία που διήνυσε ως προπονητής της «dream team» των αθλητών της Ελλάδας, ετοιμάζεται για την πρώτη του ατομική έκθεση ζωγραφικής στον Βόλο.

Ο Στάθης Τοπαλίδης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την καλλιτεχνική διάσταση του πολύπλευρου ταλέντου του, υπογραμμίζοντας ότι έχει συμμετάσχει, μέχρι στιγμής, σε οχτώ ομαδικές εκθέσεις. «Ζωγράφιζα ως μαθητής, οι φίλοι μου έβλεπαν με ενθουσιασμό τα έργα μου, αλλά δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με το συγκεκριμένο αντικείμενο», είπε.

Η ενασχόλησή του με τη ζωγραφική ξεκίνησε ουσιαστικά μετά τη συνταξιοδότησή του, «γεμίζοντας ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μου» όπως υπογράμμισε.

Τα θέματά του περιλαμβάνουν πολλές ενότητες, είναι αθλητικού περιεχομένου, Αγιογραφίες, προσωπογραφίες, ιστορικά, γυμνά και πολλά ακόμη έργα, που καλύπτουν μεγάλη γκάμα. Στην πρώτη του ατομική έκθεση φιγουράρουν οι προσωπογραφίες σύγχρονων θρύλων του στίβου. Καθηνιώτης, Καλογιάννης, Προβελέγγιος, Λιαπής, κυριαρχούν στις προσωπογραφίες της έκθεσης, από το χέρι του δασκάλου, του ακούραστου προπονητή και πάνω απ’ όλα του ανθρώπου, που προσέφερε πολλά στον αθλητισμό.

Ανατρέχοντας στην πλούσια, 22χρονη καριέρα του, ανέφερε ότι «περισσότερα από 80 παιδιά άγγιξαν την Εθνική Ελλάδος και κάποια στιγμή ο βασικός κορμός της Εθνικής Ελλάδος ήταν Βόλος. Στους δέκα διακριθέντες το τριπλούν, οι έξι ήταν Βολιώτες», είπε.

Για τον ίδιο, ο αθλητισμός και η τέχνη έχουν κοινή βάση και αφετηρία, ενώ όπως επισήμανε «και τα δύο απαιτούν αγάπη και αφοσίωση».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου