ΤΟΠΙΚΑ

«Τα προβλήματα δεν επιτρέπουν στον κλάδο να απογειωθεί»

τα-προβλήματα-δεν-επιτρέπουν-στον-κλ-743830

Η επίλυση χρόνιων και σοβαρών ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο, με έμφαση στις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες που θα «απογειώσουν» την Μαγνησία αποτελούν το βασικό ζητούμενο για τους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

Τρεις γνωστοί επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, μίλησαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για την φετινή σεζόν και την προοπτική που διαφαίνεται στον ορίζοντα, με αφορμή την παγκόσμια μέρα τουρισμού που τιμήθηκε προχθές, σε όλο τον κόσμο.

Απογοητευμένος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, υπογραμμίζοντας με νόημα ότι το ζητούμενο είναι οι «πολιτικές για τον τουρισμό και όχι να γίνεται πολιτική με τον τουρισμό». Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι απαιτείται συνέργεια και ενδιαφέρον από όλους, προκειμένου να πάει μπροστά η Μαγνησία.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκιάθου, Αλέκος Ευσταθίου, ανέφερε από την πλευρά του ότι «ήταν μια σεζόν σχετικά καλή, η φετινή, αλλά υπήρχε λίγη δυσκολία στο να έχουμε 100% πληρότητα τους υψηλούς μήνες». Η γενική του εκτίμηση, πάντως, στην εκπνοή της σεζόν είναι ότι κλείνει με θετικό πρόσημο για το νησί του Παπαδιαμάντη.

Για «πολλά συσσωρευμένα προβλήματα, που δεν αφήνουν περιθώρια στους επαγγελματίες για γιορτές και χαμόγελα», έκανε με τη σειρά του λόγο ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης . Αναπτύσσοντας το σκεπτικό του, επεσήμανε ότι «ο τουρισμός δεν είναι μια γιορτή με την οποία πρέπει να ασχολούμαστε μια φορά τον χρόνο, αλλά 365 μέρες, γιατί είναι ζωντανός οργανισμός που χρίζει παρακολούθησης και επαγρύπνησης». Ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπενθύμισε ότι «υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, τεράστιες υποχρεώσεις, οι οποίες απλά μετατίθενται με την καλοκαιρινή κίνηση, αλλά για να αλλάξει η εικόνα, χρειάζονται πνεύμα ανανέωσης και συνένωση δυνάμεων, γιατί ο τουρισμός μας αφορά όλους», είπε.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου