ΤΟΠΙΚΑ

Τιμήθηκαν 52 εθελοντές αιμοδότες

τιμήθηκαν-52-εθελοντές-αιμοδότες-817261

Τα εύσημα σε 52 εθελοντές αιμοδότες απέδωσε χθες ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», σε ειδική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και τα 35χρονα του Συλλόγου, ο οποίος έχει προσφέρει περισσότερες από 40.000 φιάλες αίματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, απηύθυνε κάλεσμα στην τοπική κοινωνία και όσους έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την αιμοδοσία και να συστρατευτούν με την προσπάθεια προσέλκυσης νέου αίματος στους κόλπους του Συλλόγου.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη είναι 4.500 σε όλη τη Μαγνησία και τα ενεργά ανέρχονται σε 2.500 εθελοντές αιμοδότες περίπου. Ο κ. Γελαγώτης υπενθύμισε ότι αρκετά μέλη αδυνατούν εκ των πραγμάτων να προσφέρουν αίμα, είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω προβλημάτων υγείας, και γι’ αυτό τον λόγο γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν νέοι εθελοντές αιμοδότες στον σύλλογο.

Ο Εμμανουήλ Τάσιος, αιμοδότης από το 1988, έχει προσφέρει συνολικά 65 φιάλες αίμα, προκειμένου να βοηθηθούν άνθρωποι που το έχουν ανάγκη. «Η εθελοντική αιμοδοσία σε βοηθάει να αναγεννηθείς» όπως είπε χαρακτηριστικά, καλώντας τους πάντες να στηρίξουν την προσπάθεια, εφόσον έχουν τη δυνατότητα.

Ο Ιδομενέας Κασσαβέτης, με περισσότερες από 55 φιάλες αίματος στο ενεργητικό του, είναι μέλος του Συλλόγου από το 1986 κι όπως δήλωσε «είναι μεγάλη ηθική ικανοποίηση να καταλαβαίνεις ότι το αίμα που δίνεις, το παίρνει κάποιος άνθρωπος που το χρειάζεται για να σταθεί στα πόδια του».

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Κώστας Βουδούρης, ο οποίος έχει προσφέρει 65 φιάλες αίματος στη διάρκεια της 30χρονης παρουσίας του στον Σύλλογο, υπογράμμισε ότι «αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η προσφορά αίματος και ζωής στον συνάνθρωπό μας».

Οι τιμηθέντες

Οι τιμηθέντες άνω των 50 αιμοδοσιών είναι οι: Αναγνωστόπουλος Ευάγγελος του Σωτηρίου, Αποστολίδης Δημήτριος του Νικολάου, Αρβανιτάκης Γεώργιος του Νικολάου, Βουδούρης Κωνσταντίνος του Αλεξάνδρου, Ελευθερίου Σταύρος του Κωνσταντίνου, Καζακίδης Χαράλαμπος του Αναστασίου, Κασσαβέτης Ιδομενέας του Δημητρίου, Νικολάου Μιχάλης του Γεωργίου, Παλπανάς Γεώργιος του Δημητρίου, Παλπανάς Δημήτριος του Γεωργίου, Παναγιωτόπουλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου, Πετριανός Απόστολος του Διονυσίου, Πετρίδης Δημήτριος του Αντωνίου, Πετρίδης Πέτρος του Αντωνίου, Σαμαράς Ελευθέριος του Κωνσταντίνου, Σταματάς Νικόλαος του Δημητρίου, Ταμβάκης Θεόδωρος του Κλεισθένη, Τάσιος Εμμανουήλ του Ιωάννου και Τσουκαλάς Μώκιος του Διονυσίου.

Οι αιμοδότες με περισσότερες από 40 αιμοδοσίες που βραβεύτηκαν είναι οι: Αθανασίου Κωνσταντίνος του Σταύρου, Αθανασίου Παναγιώτης του Κωνσταντίνου, Αλεξίου Δημήτριος του Κωνσταντίνου, Αλεξοπούλου Καλλιόπη του Χριστοφόρου, Αναστασίου Διονύσης του Αρσένη, Γεωργούδης Ιωάννης του Θεμιστοκλή, Δημητρέλιας Ζήσης του Γεωργίου, Εμμανουήλ Κωνσταντίνος του Παναγιώτη, Ευφραίμογλου Γεώργιος του Νικολάου, Ζησόπουλος Αντώνης του Γεωργίου, Ιατρόπουλος Σπύρος του Δημητρίου, Καγιάς Αλέξανδρος του Γεωργίου, Καλογήρου Ηρακλής του Γεωργίου, Καρτσάνας Χρήστος του Βαίου, Κασσίδης Μιχάλης του Στεργίου, Κασσίδης Στέργιος του Αποστόλου, Κεχαγιάς Ευάγγελος του Αθανασίου, Κουρουπάκης Δημήτριος του Νικολάου, Μαγκλάρας Αθανάσιος του Αλεξάνδρου, Μακρόπουλος Θεόδωρος του Χρήστου, Παληοδήμος Στέφανος του Παναγιώτη, Παλπανάς Απόστολος του Γεωργίου, Παπαθανασίου Αθανάσιος του Νικολάου, Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος του Αντωνίου, Παπαοικονόμου Γεώργιος του Ιωάννου, Παπαποστόλου Νικόλαος του Στεργίου, Πετρίδης Κωνσταντίνος του Αντωνίου, Ριζόπουλος Ιωάννης του Γεωργίου, Σκαρλάτος Σωτήρης του Ιωάννου, Σχουλής Αλέξανδρος του Σταμάτη, Τάσιου Δημήτριος του Χρήστου, Τιμπλαλέξης Ηλίας του Κωνσταντίνου και Χριστοφορίδης Πρόδρομος του Πέτρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου