ΤΟΠΙΚΑ

Με τα ράσα σε περιπολίες και δράσεις πυρόσβεσης

με-τα-ράσα-σε-περιπολίες-και-δράσεις-πυ-821125

Υπέρμαχος σε όλες τις εκφάνσεις της εθελοντικής προσφοράς δηλώνει ο π. Βαρνάβας Σαράτσης, ο οποίος είναι «ψυχή» της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας, μαζί με τον π. Ευστάθιο Τρικεριώτη. Η ομάδα που υφίσταται από το 2011 και προσφέρει σημαντικό έργο στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος, στηρίζει αποφασιστικά κάθε προσπάθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με μπροστάρηδες ανθρώπους που είναι ένθερμοι υποστηρικτές του εθελοντισμού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο π. Βαρνάβας Σαράτσης, εφημέριος του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Αγριάς, υπεύθυνος του παρεκκλησίου του Αγίου Ραφαήλ στην ίδια ενορία, καθώς και του Αγίου Αθανασίου στα Αστέρια Αγριάς, συμμετέχει εθελοντικά στις πολύωρες περιπολίες, και μόλις προκύψει ανάγκη σπεύδει στον τόπο της πυρκαγιάς με ανάλογα εξοπλισμένο όχημα.

Δύο οχήματα ιδιωτών συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας της ομάδας, που εντείνεται στη διάρκεια του καλοκαιριού, και «όταν μας ζητηθεί από την Πυροσβεστική υπηρεσία, κάνουμε περιπολία εκτός, όπου υπάρχει φωτιά και προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο π. Βαρνάβας.

Ο Σύλλογος με την επωνυμία Ομάδας Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας διαθέτει 60 εγγεγραμμένη μέλη, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «έχουμε δικό μας πυροφυλάκιο στη Βροχιά, πηγαίνοντας για Αγιο Λαυρέντιο, και όταν μας ζητηθεί φύλαξη κάνουμε φύλαξη από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Οταν υπάρχει δείκτης επικινδυνότητας από 3 και πάνω, μένει συγκεκριμένο άτομο με βάρδιες, ανά δύο έως τρεις ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική και την ομάδα για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης».

Ο π. Βαρνάβας μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στη διακονία, τις κοινωνικές δραστηριότητες, τον πολιτισμό και την προσφορά για τον συνάνθρωπο, ενώ όπως υπογραμμίζει «όλα έχουν συνάφεια, γιατί σχετίζονται με τον άνθρωπο».

Η διακονία, η προσφορά στον άνθρωπο και το περιβάλλον, συνθέτουν την καθημερινή δράση και προσφορά του π. Βαρνάβα, ο οποίος είναι πρόεδρος στο ΔΣ του Σπιτιού Γαλήνης του Αγίου Γεωργίου Αγριάς, όπου σιτίζονται καθημερινά 86 οικογένειες, είναι πρόεδρος του Σωματείου Φίλοι Μικτής χορωδίας Αγριάς, αλλά και υπεύθυνος του τομέα νεότητας και πολιτισμού της ίδιας ενορίας.

Όπως υπογραμμίζει ο π. Βαρνάβας, υπάρχει ανά πάσα στιγμή ετοιμότητα, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης, ενώ σε τακτά διαστήματα προσφέρονται δέματα με τρόφιμα στους σιτιζόμενους. Κάθε χρόνο αυξάνονται τα αιτήματα για βοήθεια, τα οποία καλύπτονται με διακριτικότητα, τη φροντίδα της Εκκλησίας, τη συνδρομή εθελοντών και την προσφορά ανθρώπων, που καταθέτουν το υστέρημα της αγάπης τους στον συνάνθρωπο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου