ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση μετά από 50 χρόνια

συνάντηση-μετά-από-50-χρόνια-821843

Την μπλε ποδιά με το λευκό γιακαδάκι, τα γέλια και τα πειράγματα στο διάλειμμα, μα πάνω απ’ όλα τα νοσταλγικά χρόνια της νιότης θα ξαναθυμηθούν οι απόφοιτες του Γυμνασίου Θηλέων Βόλου του 1968, οι οποίες θα συναντηθούν με τους καθηγητές και τις συμμαθήτριές τους, την Κυριακή 17 Ιουνίου, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποφοίτησή τους.

Καλεσμένες στη συνάντηση είναι όλες οι παλιές συμμαθήτριες που μοιράστηκαν τα ίδια θρανία και αποχαιρέτησαν το σχολείο τους το 1968. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η οργανωτική επιτροπή, το πρωί της 17ης Ιουνίου θα τελεστεί μνημόσυνο στο Εκκλησάκι του Γηροκομείου στη μνήμη των καθηγητών και των συμμαθητριών τους της περιόδου 1962 – 1968 που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή. Στη συνέχεια, στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των συμμαθητριών και των καθηγητών τους, στο ρουφ γκάρντεν του ξενοδοχείου «Παρκ».

Η οργανωτική επιτροπή εργάστηκε με πολύ μεράκι, μεθοδικά, προκειμένου να διοργανωθεί η συγκεκριμένη συνάντηση, η οποία είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται, μετά τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την αποφοίτησή τους.

Οι παλιές συμμαθήτριες, που κάποτε είχαν μοιραστεί την ίδια σχολική αίθουσα, διατηρούν δεσμούς επικοινωνίας και μοιράζονται σε κάθε ευκαιρία στιγμές αξέχαστες, που δημιουργούν συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας.

«Ευτυχήσαμε να έχουμε εκπληκτικούς καθηγητές, οι οποίοι συνέβαλαν αποφασιστικά στην καλλιέργεια, την κουλτούρα, την ανάπτυξη του νου και της σκέψης, το ήθος που μας εμφύσησαν. Ηταν όλοι εξαιρετικοί. Από τους παλιούς καθηγητές μας στο Γυμνάσιο Θηλέων, οι 11 βρίσκονται στη ζωή, θα παραστούν στη συνάντησή μας», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Πέπη Κανταρτζή, μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Η ίδια θυμάται με νοσταλγία το παλιό σχολείο στη συμβολή των οδών Γαλλίας και Γαμβέτα, το καινούργιο κτίριο στην οδό Κύπρου, τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που αναπτύχθηκαν στο σχολείο και κρατούν μια ολόκληρη ζωή, την πρόοδο και προκοπή των παλιών αποφοίτων.

Η οργανωτική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε όλες τις παλιές απόφοιτες του Θηλέων της συγκεκριμένης περιόδου και υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντική η παρουσία τους, στην συνάντηση που διοργανώνεται με περισσή φροντίδα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου