ΤΟΠΙΚΑ

Ειρηνικό συλλαλητήριο σήμερα στον Βόλο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

ειρηνικό-συλλαλητήριο-σήμερα-στον-βό-822149

Δυναμικό παρών δίνει ο Βόλος στον κύκλο συλλαλητηρίων που πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε 22 πόλεις για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας, μέσω της ανοιχτής εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7.30μ.μ. στην παραλία του Βόλου και συγκεκριμένα στο ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Το σημερινό συλλαλητήριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος, διοργανώνει ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», με ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Α.Π.Θ. και καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας κ. Αθανάσιο Καραθανάση, ο οποίος είναι Βολιώτης.

Με δήλωσή της στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου, Βενετία Μπελιτσιώτη, υπογραμμίζει ότι «υπεύθυνοι για τη διοργάνωση του σημερινού συλλαλητηρίου είναι ο Σύλλογος Μακεδόνων του Βόλου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος. Κανένας άλλος δεν έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία», ξεκαθαρίζει η ίδια, στέλνοντας μήνυμα ότι ο Σύλλογος Μακεδόνων δεν θα επιτρέψει σε κανένα να καπελώσει μία ειρηνική διαμαρτυρία.

Η κ. Μπελιτσιώτη είναι κατηγορηματική ότι «δεν υπάρχουν ούτε πολιτικές, ούτε κομματικές ταμπέλες στο συλλαλητήριο», ενώ προσθέτει ότι «συγκεντρωνόμαστε ειρηνικά, ως Μακεδόνες, για να υπογραμμίσουμε ότι δεν παραχωρείται το όνομα Μακεδονία». Σύμφωνα με τον τοπικό σύλλογο, καθημερινά καταφθάνουν από κάθε γωνιά της Μαγνησίας μηνύματα συμπαράστασης, ενώ όπως επισημαίνει η κ. Μπελιτσιώτη η προσδοκία των διοργανωτών είναι να ανταποκριθεί στο κάλεσμα η τοπική κοινωνία, όπως έδωσε, εξάλλου, δυναμικό παρών και στα δύο συλλαλητήρια που προηγήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Τα Σωματεία και οι φορείς που εξέφρασαν ήδη τη συμπαράστασή τους στους Μακεδόνες, είναι οι: Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Ξηράς – Παράρτημα Μαγνησίας, Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Μαγνησίας, Ενωση Χριστιανών Επιστημόνων Μαγνησίας, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κυπρίων, Βλάχων, Βλατσιωτών, Ποντίων, Ηπειρωτών, Πολιτιστικός Σύλλογος Βόλου «Καραϊσκάκης», Ομιλος Ερευνών Πηλίου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας, η τοπική Εκκλησία. Επίσης έχουν προσκληθεί να παραστούν όλοι οι επίσημοι φορείς της πόλης, σε θεσμικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Το μήνυμα της σημερινής ανοιχτής εκδήλωσης του Βόλου αποτυπώνεται στη θέση της προέδρου και όλων των Μακεδόνων: «Δεν παραχωρούμε το όνομα Μακεδονία, και δεν υποχωρούμε, μέχρι να δικαιωθούμε. Η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική».

Τη σημερινή εκδήλωση θα πλαισιώσει το χορευτικό του Συλλόγου, με παραδοσιακούς χορούς της Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ώρα διοργανώνονται αντίστοιχες εκδηλώσεις σε δρόμους και πλατείες στις παρακάτω περιοχές: Πέλλα, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη, Βέροια, αλλά και Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

Ο Δήμος Βόλου στηρίξει το σημερινό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Τη στήριξή του στο σημερινό συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας εκφράζει ο Δήμος Βόλου και σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου αναφέρει:

“Ο Δήμος Βόλου στηρίζει τη σημερινή διαδήλωση, στην παραλία του Βόλου, για την ελληνικότητα της Μακεδονίας και καλεί τους πολίτες να μετάσχουν σε αυτή, μακριά από κάθε κομματική ή πολιτική σκοπιμότητα, που εκ προοιμίου αποδοκιμάζει.

Οι ανάλογες συγκεντρώσεις που διοργανώνονται σε άλλες 25 πόλεις στην χώρα με ευθύνη των κατά τόπους Συλλόγων Μακεδόνων, έχουν αποκλειστικά εθνική διάσταση, προασπίζουν τα συμφέροντα της πατρίδας μας και δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανένα να καπηλευτεί τη συγκεκριμένη προσπάθεια για κομματικούς, πολιτικούς ή ιδεολογικούς λόγους”.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου