ΤΟΠΙΚΑ

Προς ενοικίαση λόγω… δυσχέρειας τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

προς-ενοικίαση-λόγω-δυσχέρειας-τουρ-408993

Περισσότερες από 200 άδειες για τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

Στη λύση της τουριστικής αξιοποίησης του ακίνητου που δεν είναι σε θέση να συντηρήσουν, λόγω οικονομικής δυσχέρειας, έχουν ήδη στραφεί περισσότεροι από 200 κάτοικοι της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει τη σχετική άδεια από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας.

Εντυπωσιακή είναι, στο μεταξύ, η προσέλευση των ενδιαφερομένων αλλά και η ροή των αιτημάτων που διατυπώνονται στην αρμόδια υπηρεσία, σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, καταγράφονται δύο τουλάχιστον άδειες σε καθημερινή βάση, με τα αιτήματα που πληθαίνουν διαρκώς, να προέρχονται κατά βάση από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο.

Οικοδομήματα που είχαν ανεγερθεί τα προηγούμενα χρόνια και παρέμεναν αναξιοποίητα για διάφορους λόγους από τους ιδιοκτήτες τους, πλέον αξιοποιούνται ως τουριστικά καταλύματα, προκειμένου να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον εισόδημα, ειδικά σε εποχές όπως η συγκεκριμένη που διανύουμε.

Ο νόμος που ψηφίστηκε στα τέλη του 2013 και τέθηκε σε εφαρμογή αμέσως μετά, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών ιδιοκτητών ακινήτων, για καθαρά οικονομικούς λόγους. Κατά συνέπεια, δεκάδες ιδιοκτήτες κατοικιών αιτούνται σχετική άδεια για να αξιοποιήσουν ως τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, κτίρια και εξοχικά, τα οποία παρέμεναν μέχρι πρότινος στα αζήτητα.

Οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών αποστέλλουν ταχυδρομικώς, τα δικαιολογητικά των ακινήτων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τουριστικά και επικοινωνούν τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπαλλήλους, ενώ στο μεταξύ, δεκάδες ενδιαφερόμενοι από τη γύρω περιοχή επισκέπτονται σε καθημερινή βάση την ίδια υπηρεσία, προκειμένου να ζητήσουν πληροφορίες για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να διεκπεραιώσουν τα δεκάδες αιτήματα που δέχονται, ενώ στο μεταξύ, προστίθενται διαρκώς καινούργια.

Κάθε μέρα που περνάει, αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς τα νέα αιτήματα και όπως υπογραμμίζουν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, το παραπάνω φαινόμενο εντείνεται διαρκώς και όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η περίοδος της οικονομικής ύφεσης.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου