ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κοινό μέτωπο τουριστικής προβολής

κοινό-μέτωπο-τουριστικής-προβολής-415077

Ενιαία επιτροπή δημιουργείται στη Μαγνησία με τη συμμετοχή φορέων και στόχο την προώθηση της περιοχής

Κοινός φορέας Τουριστικής Προβολής δημιουργείται για πρώτη φορά στην περιοχή μας, με στόχο την ισόρροπη ανάπτυξη χερσαίας και νησιωτικής Μαγνησίας. Στο συγκεκριμένο φορέα, προβλέπεται να συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, οι δήμοι, οι Ενώσεις ξενοδόχων και το Επιμελητήριο, προκειμένου να γίνονται συντονισμένες δράσεις προβολής και επίτευξης των κοινών στόχων.

Οι προοπτικές που δημιουργούνται για την περιοχή μας, συζητήθηκαν, εξάλλου, στη συνάντηση που είχε χθες η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μάκης Κουκουλάκης, στο ξενοδοχείο «La Piscine Art Hotel» στη Σκιάθο.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Κολυνδρίνη υπογράμμισε ότι «την πρόταση για τη δημιουργία του συγκεκριμένου φορέα είχε διατυπώσει ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των άμεσα ενδιαφερομένων. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος φορέας, στον οποίο θα συμμετέχουν δήμοι, επιμελητήριο, περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Ενώσεις ξενοδόχων για να λειτουργούμε καλύτερα και να επιτευχθεί το ζητούμενο, δηλαδή η συντονισμένη προβολή της Μαγνησίας». Τη δεδομένη χρονική στιγμή «βρισκόμαστε σε φάση συνεννόησης με τους φορείς και παράλληλα δημιουργούμε το νομικό πλαίσιο που θα διέπει τη σύσταση και λειτουργία του φορέα, το πρόγραμμα δράσης και τις επιμέρους λεπτομέρειες» επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας.

Οι Ενώσεις ξενοδόχων και των τριών νησιών συνηγορούν υπέρ της παραπάνω πρωτοβουλίας, ενώ όπως ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου «η προχθεσινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της αναβληθείσας ημερίδας τουρισμού, με στόχο την από κοινού τουριστική προβολή του νομού Μαγνησίας κάτω από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Μαγνησίας».

Στο συγκεκριμένο Οργανισμό θα συμμετέχει τόσο η χερσαία Μαγνησία όσο και οι Σποράδες. Με γνώμονα την παραδοχή ότι είναι διαφορετική η τουριστική ταυτότητα μεταξύ της χερσαίας και της νησιωτικής Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθούν διαφορετικές δράσεις αναλόγως των αναγκών του κάθε προορισμού.

Στο πλαίσιο των προαναφερθέντων συζητήθηκε η προοπτική πραγματοποίησης της ημερίδας το Σεπτέμβριο, όπου και θα γίνει κοινή παρουσίαση των στόχων.

Σκοπός του Οργανισμού είναι η τουριστική ταυτότητα του κάθε προορισμού, η καλύτερη προβολή, το άνοιγμα νέων αγορών και η αύξηση θαλάσσιων και αεροπορικών συγκοινωνιών και πολλές ακόμη δράσεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης η θαλάσσια σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες, η οποία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας και από τις δύο πλευρές.

Οπως δήλωσε ο κ. Κουκουλάκης «η συζήτηση με την κ. Κολυνδρίνη ήταν αρκετά εποικοδομητική. Και οι δύο ταυτιστήκαμε πλήρως με τις ιδέες και τους σκοπούς που πρέπει να έχει η συγκεκριμένη ημερίδα, καθώς επίσης και η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής. Συμφωνήσαμε και οι δύο ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία της και ήδη από σήμερα, σε συνεργασία πάντα με τις υπόλοιπες Ενώσεις Ξενοδόχων, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για να πετύχουμε τον κοινό σκοπό μας, ώστε να είμαστε έτοιμοι για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το 2016. Πιστεύω, τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, ότι θα έχουμε άψογη συνεργασία με την κ. Κολυνδρίνη, η οποία υποστηρίζει τη Μαγνησία».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου