ΤΟΠΙΚΑ

Ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες

ανθρωπιστικές-πρωτοβουλίες-418681

Σύλλογοι της περιοχής μας συνδράμουν με διακριτικότητα δεκάδες οικογένειες

Αποδέκτες δεκάδων αιτημάτων γίνονται τα μέλη Συλλόγων της περιοχής μας, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικονομικά ασθενέστερα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Σε πείσμα των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

«Αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα διότι έχουν μειωθεί οι προσφορές τροφίμων αλλά παρόλα ταύτα εξακολουθούμε να συνδράμουμε όσους ζητούν τη βοήθειά μας» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ψυγείων Αγριάς, Ιδομενέας Κασσαβέτης. Λόγω του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί, διοργανώνονται εκδηλώσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα, για την ενίσχυση απόρων.

Ο ίδιος Σύλλογος συνδράμει περισσότερες από 35 οικογένειες που ζουν στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς, Δράκειας, Αγίου Λαυρεντίου και Λεχωνίων. Στο μεταξύ, οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά, σε συνάρτηση με τα καινούργια αιτήματα που διατυπώνονται από πολλές οικογένειες το τελευταίο διάστημα. Οπως υπογραμμίζει ο κ. Κασσαβέτης «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην προσφορά ειδών ένδυσης, η οποία συνεχίζεται κανονικά και εφοδιάζουμε πολλές οικογένειες με ρούχα και παπούτσια. Ζητούμενο είναι, ωστόσο, αυτή τη δύσκολη, για όλους μας, περίοδο, να υπάρχουν αποθέματα τροφίμων, για να καλύπτουμε τις ανάγκες των απόρων συνανθρώπων μας».

Αποδέκτες δεκάδων αιτημάτων γίνονται, την ίδια στιγμή και τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας, τα οποία συνδράμουν σταθερά άπορους συντοπίτες τους. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Ραμματάς, υπογραμμίζει ότι «η παροχή βοήθειας σε υλικά αγαθά συνεχίζεται. Ολοι είναι ευαίσθητοι και προσφέρουν σε απόρους λάδι από την παραγωγή τους και τρόφιμα που συγκεντρώνουν. Βοηθούμε πολύ κόσμο τα τελευταία χρόνια και ως σύλλογος και οι παραγωγοί μεμονωμένα και το τοπικό συμβούλιο και ο Δήμος και η Εκκλησία. Δεν σταματούμε και συνεχίζουμε να προσφέρουμε διάφορα είδη, όσο υπάρχουν αιτήματα» προσθέτει ο ίδιος.

Οι εκδηλώσεις της καλοκαιρινής περιόδου έχουν επίσης ελεύθερη είσοδο για το κοινό και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τον ίδιο Σύλλογο, έχουν ως στόχο να τείνουν χέρι βοηθείας ή να προσφέρουν ανάταση ψυχής, σε όσους έχουν ανάγκη.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου