ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση αιτημάτων βοήθειας στην τοπική Εκκλησία

αύξηση-αιτημάτων-βοήθειας-στην-τοπικ-418692

1.500 και πλέον αιτήματα αναμένεται να υποβληθούν στο νέο επισιτιστικό πρόγραμμα

Περισσότερες από 1.500 αιτήσεις αναμένεται να υποβληθούν από τους απόρους οι οποίοι σιτίζονται στα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, προκειμένου να ενταχθούν στο επισιτιστικό πρόγραμμα που αναμένεται να υλοποιηθεί σύντομα με συντονιστή το Δήμο Βόλου. Σε εποχές δύσκολες από κάθε άποψη και με δεδομένη τη διαρκή αύξηση των αιτημάτων για χρηματική βοήθεια και προσφορά τροφίμων, που διατυπώνεται από πολλά χείλη, εκτιμάται ότι το παραπάνω πρόγραμμα θα συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη πολλών αναγκών.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι υπεύθυνοι των ενοριακών συσσιτίων της τοπικής Εκκλησίας έχουν αναλάβει να ενημερώσουν τους σιτιζόμενους σχετικά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο απευθύνεται σε κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάσταση.

Στη διάρκεια της προχθεσινής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ανάληψης με πρωτοβουλία του πρωτοσύγκελου της Μητρόπολης, Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη, Δαμασκηνού Κιαμέτη, δεκάδες κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας ενημερώθηκαν από το Στάθη Νικηφόρο, διευθυντή προγραμματισμού του Δήμου Βόλου, για τις επιμέρους λεπτομέρειες του παραπάνω προγράμματος, το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί στις αρχές του φθινοπώρου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις σε κάποιο από τα 61 κέντρα που έχουν δημιουργηθεί από το Δήμο Βόλου σε όλο το εύρος της περιοχής μας, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αιτούντων. Βασική προϋπόθεση είναι να προσκομίσουν την φορολογική δήλωση, το Ε1, το Ε9, το ΑΜΚΑ και όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προκειμένου να επιλεγούν οι δικαιούχοι.

Στο μεταξύ, αυξάνοντα τα αιτήματα που υποβάλλονται σε ενοριακούς ναούς και στο κέντρο συμπαραστάσεως οικογένειας που λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο.

Δεκάδες άνθρωποι, προσέρχονται διακριτικά, με αξιοπρέπεια, ζητώντας βοήθεια, λίγα τρόφιμα για τα παιδιά, για την οικογένειά τους, ανοίγοντας την καρδιά τους στους ιερείς, στους οποίους εκμυστηρεύονται τα προβλήματα που έχουν πολλαπλασιαστεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα.

«Γινόμαστε αποδέκτες πολλών αιτημάτων για βοήθεια, αρκετοί μας ζητούν χρήματα ή τρόφιμα και σε κάθε περίπτωση καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να τους βοηθήσουμε» όπως αναφέρει ο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου.

Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενοριακοί ναοί λόγω σημαντικής μείωσης των εσόδων τους, οι ιερείς προσπαθούν να ικανοποιήσουν, στο βαθμό του δυνατού, τα αγωνιώδη αιτήματα του κόσμου για βοήθεια.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο π. Στέφανος Παπαγεωργίου, προϊστάμενος στον ιερό ναό Κοσμά του Αιτωλού, τονίζοντας ότι αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα λιγοστά τρόφιμα που τη δεδομένη χρονική στιγμή προσφέρουν ενορίτες από το υστέρημα της αγάπης τους.

Η προσθήκη νέων αιτημάτων στα ήδη υπάρχοντα, ειδικά το τελευταίο διάστημα, καθιστούν ιδιαίτερα σημαντική την θέσπιση του παραπάνω επισιτιστικού προγράμματος, που θα συμβάλει στην κάλυψη των μηνιαίων αναγκών σε τρόφιμα, για εκατοντάδες οικογένειες.

«Είμαστε πάντα ανοιχτοί στη συνεργασία και την εφαρμογή προγραμμάτων, τα οποία έχουν ως στόχο να καλύψουν τις ανάγκες των απόρων συνανθρώπων μας» υπογραμμίζει στο σημείο αυτό ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, καθιστώντας σαφή την πρόθεση της τοπικής Εκκλησίας να στέκεται πάντα στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.

Στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ενημέρωσης των άμεσα ενδιαφερομένων από τους ιερείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των Σπιτιών Γαλήνης, προκειμένου οι αιτήσεις να υποβληθούν άμεσα, μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου