ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότερα από 500 αιτήματα για ενημερωτικές δράσεις

περισσότερα-από-500-αιτήματα-για-ενημερω-421154

Εντονο ενδιαφέρον διδασκόντων και γονέων για τις συμβουλευτικές δράσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Περισσότεροι από 500 εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις ενημερωτικές δράσεις του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς. Το έντονο ενδιαφέρον διδασκόντων αλλά και γονέων αναμένεται να συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς και σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσης του συμβουλευτικού σταθμού νέων, οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες πρόκειται να συνεχιστούν.

Την ίδια στιγμή, το κάθε σχολείο οργανώνει επιμορφωτικές δράσεις με αποδέκτες τα μέλη του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, ενώ όπως αναφέρει ο υπεύθυνος του συμβουλευτικού σταθμού νέων, Αντώνης Πλαγεράς, «ξεκινάμε μια νέα συνεργασία

με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Μαγνησίας και εκτιμούμε ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο σημαντικά αποτελέσματα για το σύνολο των σχολείων της δευτεροβάθμιας».

Βασικός στόχος είναι «να δώσουμε περισσότερη βάση στην επιμόρφωση και τις δράσεις πρόληψης» όπως υπογραμμίζει ο κ. Πλαγεράς. Ο ίδιος επισημαίνει παράλληλα ότι «οι δράσεις που αναπτύσσονται, θα επικεντρωθούν πάνω στη διαφορετικότητα, την αποδοχή του κάθε μαθητή μέσα στην τάξη, τις ίσες ευκαιρίες, τη διαχείριση τάξης και το σχολικό εκφοβισμό».

Οι πρώτοι αποδέκτες είναι οι καθηγητές ενώ σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις για γονείς και μαθητές, στη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των αιτημάτων που έχουν υποβληθεί. Στο σημείο αυτό ο κ. Πλαγεράς υπογραμμίζει ότι «είναι επιτακτική ανάγκη η πρόληψη. Πρέπει να υπάρξει ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων στη σχολική κοινότητα, ώστε

να μπορούμε να διαχειριζόμαστε οτιδήποτε πρόβλημα δημιουργείται και να το λύνουμε στη σχολική κοινότητα».

Οι θεματικές με τη μεγαλύτερη απήχηση είναι η διαχείριση συναισθημάτων, η διαχείριση της σχολικής τάξης και η αντιμετώπιση της διαφορετικότητας, ενώ στο μεταξύ υπάρχουν σκέψεις για την προσθήκη και άλλων θεματικών, προς όφελος όλων των άμεσα ενδιαφερομένων και κυρίως των μελών της σχολικής κοινότητας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου