ΤΟΠΙΚΑ

Αισιοδοξούν οι ξενοδόχοι ~ Θετικά βήματα από Έλληνες τουρίστες

αισιοδοξούν-οι-ξενοδόχοι-θετικά-βήμα-424937

Οι επαγγελματίες θεωρούν καθοριστικές τις πολιτικές εξελίξεις για την εξομάλυνση της φετινής κίνησης

Με θετικά σχόλια έγιναν δεκτές από τους ξενοδόχους της Μαγνησίας οι πολιτικές εξελίξεις, με το σύνολο των μελών του κλάδου να εκτιμάει ότι η επίτευξη συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης. Στο μεταξύ, οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής, βλέποντας ήδη τα πρώτα ενθαρρυντικά δείγματα από Ελληνες, οι οποίοι είχαν προς στιγμή «παγώσει» τις κρατήσεις τους λόγω του κλίματος αβεβαιότητας των δύο προηγούμενων εβδομάδων. Εκπρόσωποι των κατά τόπους ενώσεων ξενοδόχων καταθέτουν τις απόψεις τους στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ υπογραμμίζουν παράλληλα ότι έχει γίνει το πρώτο καθοριστικό βήμα, προκειμένου να αποκατασταθεί το κλίμα ομαλότατος τόσο για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, όσο και για τον Αύγουστο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την πεποίθηση ότι τα θετικά αποτελέσματα θα είναι άμεσα ορατά, διατυπώνει ο Κώστας Λεβέντης, αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας και του ξενοδοχειακού επιμελητηρίου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «από τη στιγμή που επετεύχθη η συμφωνία, οι Ελληνες που έχουν την οικονομική δυνατότητα και επιθυμούν να κάνουν διακοπές, θα το πραγματοποιήσουν». Ο κ. Λεβέντης εκτιμά παράλληλα ότι «θα υπάρξουν τηλεφωνήματα για κρατήσεις εντός των επόμενων ημερών από την πλευρά των εγχώριων τουριστών, δεδομένου ότι η εισερχόμενη αγορά κράτησε πολύ θετική στάση όλο αυτό το διάστημα». Ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων σημειώνει, κλείνοντας, ότι «η παραμονή στο ευρώ είναι σημαντική για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των εν δυνάμει επισκεπτών».

Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι «είμαστε όλοι σε αναμονή» για να προσθέσει ότι «σαφώς διαφαίνεται στον ορίζοντα η τάση σταθεροποίησης της κατάστασης και πρέπει να δούμε με μεγαλύτερη προσοχή τις κινήσεις μας, προκειμένου να μειώσουμε τη ζημιά. Κάνουμε ότι μπορούμε προκειμένου το τουριστικό προϊόν να μην αλλοιωθεί και είμαστε κατ’ αρχάς θετικοί στο γεγονός ότι επήλθε συμφωνία». Ο κ. Ζαφείρης διαβλέπει θετικές εξελίξεις, οι οποίες απορρέουν από «τη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης και κλίματος ηρεμίας», ενώ σημειώνει παράλληλα ότι «είμαστε σε μια κατάσταση αναμονής, πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και εκτιμώ ότι από σήμερα θα αρχίσει να αλλάζει σταδιακά η κατάσταση προς το καλύτερο».

Με ανάλογα συναισθήματα παρατηρεί τις εξελίξεις ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σταθερότητα στην αγορά, περιμένουμε λογικά ότι θα

θα γίνει άμεση χρηματοδότηση των τραπεζών για να είμαστε πιο ευέλικτοι στις πληρωμές και ευελπιστούμε ότι τώρα που έγινε η συμφωνία, θα υπάρξει αύξηση της κίνησης από την ξένη αγορά, ενώ παράλληλα τηρούμε στάση αναμονής για τους Ελληνες». Ο κ. Κουκουλάκης εκτιμά ότι υπάρχει η δυνατότητα να κερδηθεί το στοίχημα, παρά τις απώλειες του τελευταίου διαστήματος και τονίζει ότι «επειδή η Σκιάθος είναι δημοφιλής προορισμός, μπορεί να υπάρξει μια σχετική πτώση, αλλά η σεζόν θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα στο σύνολό της».

Την αισιόδοξη σκέψη της διατυπώνει στο σημείο αυτό η Μαίρη Διαμάντη, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, η οποία τονίζει ότι ακόμη και στο διάστημα των δύο προηγούμενων εβδομάδων, υπήρξαν Ελληνες οι οποίοι πραγματοποίησαν κανονικά το πρόγραμμα των διακοπών τους στη Σκόπελο, χωρίς να προχωρήσουν σε ακυρώσεις. Στο μεταξύ, έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους δεκάδες Ελληνες, οι οποίοι τηλεφωνούν για να οριστικοποιήσουν τις ημερομηνίες των διακοπών τους, ανακαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις τις ακυρώσεις κρατήσεων των προηγούμενων ημερών. Με βάση τα προαναφερθέντα, η κ. Διαμάντη εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση» τονίζοντας ότι «η συμφωνία θα μας βοηθήσει να σώσουμε τον Αύγουστο. Είμαι πεπεισμένη ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα και οι Ελληνες, που κατά βάση είναι το κέντρο βάρους της τουριστικής κίνησης του Αυγούστου για το νησί μας, θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους».

Ο travel agent και ξενοδόχος της Αλοννήσου Κώστας Ευσταθίου, αναφέρει ότι «είναι θετικό βήμα το ότι έγινε συμφωνία. Εάν επέλθει ηρεμία σε διεθνές επίπεδο, το κλίμα που θα διαμορφωθεί, θα είναι θετικό, και θα μεταφραστεί σε κρατήσεις. Παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες δεν σημειώνονται κρατήσεις, τονίζει ο ίδιος, αναμένουμε τις εξελίξεις στον τουρισμό από τις επόμενες μέρες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου