ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση με έμμετρο λόγο

συνάντηση-με-έμμετρο-λόγο-428529

Ποιητές από όλη την Ελλάδα στο κτήμα Κοροβίνη στα Πλατανίδια

Θεσμό με πανελλήνια ακτινοβολία αποτελούν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές βραδιές που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο φιλόξενο κτήμα του συγγραφέα και τραγουδοποιού Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια. Ο ίδιος χώρος θα φιλοξενήσει ποιητές από όλη την Ελλάδα στο πλαίσιο της σύναξης που πραγματοποιείται απόψε, στις 8 μμ, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, με τη συμμετοχή πολυπληθών ακροατών, φίλων της λογοτεχνίας και της μουσικής.

Οι καλεσμένοι ποιητές θα αυτοσυστηθούν, θα διαβάσουν ποιήματά τους και θα γίνει συζήτηση για την πορεία της ελληνικής ποίησης σήμερα. Μουσικοί και τραγουδιστές θα πλαισιώσουν τις απαγγελίες με ζωντανή ορχήστρα. Παράλληλα θα εκδοθεί αναμνηστική – συλλεκτική έκδοση με τον τίτλο «Ποιητικό συναξάρι» με την ευχή και την ελπίδα πως η συνεύρεση ποιητών διαφόρου ύφους από όλη τη χώρα, συνηγορεί προς την κατεύθυνση της ευρύτερης πνευματικής προόδου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θωμάς Κοροβίνης, υπογραμμίζει ότι «ο κόσμος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την παραπάνω πρωτοβουλία, η οποία έχει διαφορετικό θέμα κάθε χρόνο και σημειώνει επιτυχία, διότι γνωρίζεσαι με αξιόλογους δημιουργούς και το κοινό βιώνει την ατμόσφαιρα της μέθεξης, που δημιουργείται κάθε φορά».

Ο διακεκριμένος ερευνητής και πνευματικός άνθρωπος, υπογραμμίζει ότι η τέχνη και ο πολιτισμός είναι απαραίτητα, ειδικά στις δύσκολες μέρες που διανύουμε. «Η τέχνη είναι παραμυθία και μέσα σε τέτοιες εποχές που κλυδωνίζεται ο άνθρωπος και η ύπαρξή του, η ατομική δηλαδή υπόσταση αλλά και η ομάδα, το σύνολο πολλές φορές, η τέχνη έχει αποδειχθεί μέσα από την παγκόσμια εμπειρία, ότι είναι και παρηγορητική και αναβαθμίζει το ήθος, το φρόνιμα δηλαδή των λαών και τους οδηγεί ψηλά».

Το μήνυμα που εξάγεται από την αποψινή εκδήλωση αποτυπώνεται ευκρινώς στη συλλογιστική του κ. Κοροβίνη, ο οποίος επισημαίνει ότι «οι ποιητές ήταν πάντοτε πνευματικοί ταγοί του γένους. Οι τραγικοί μας ποιητές είναι φάροι της ανθρωπότητας που δεν ξεπεράστηκαν ποτέ. Η ποίηση είναι φάρος σε κάθε εποχή και δεν πρέπει να λησμονούμε ότι και στο σύγχρονο κόσμο αναδεικνύουν το ελληνικό ανάστημα πιο ψηλά από κάθε χώρα».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου